The Sopranos

The Sopranos

Als de ene familie hem niet klein krijgt...doet de andere het wel.

13 afleveringen

We ontmoeten Tony Soprano in de wachtkamer van een psychiater. Tijdens zijn eerste sessies worden we via flashbacks geïntroduceerd met zowat alle basiskarakters evenals het hoe en waarom Tony juist bij psychiater Melfi op consultatie komt.
Tony's neef Christopher steelt een truckl met DVD-spelers. Wat hij niet weet is dat de eigenaars van de truck elke maand 'protectiegeld' betalen aan Junior, Tony's oom en eveneens een berucht maffiafiguur.
Jackie Aprile, waarnemend 'boss', ligt op zijn sterfbed met kanker. De strijd tussen Junior en Tony om het leiderschap kan beginnen. Ondertussen blokt Tony's dochter voor haar eindexamens en vraagt aan Christopher of hij speed kan bezorgen.
Nadat Jackie Aprile sterft, breekt de stijd tussen Junior en Tony om de 'leading boss' te worden echt los. Tony laat z'n psychiater Melfi volgen door een corrupte flik die op de koop toe haar afspraakje in elkaar slaat.
Tony gaat met z'n dochter op universiteitenjacht. Onderweg vraagt ze hem uit over zijn beroep en laat hem min of meer toegeven dat hij in de maffia opereert. Tony komt een overgelopen ex-maffialid tegen die dringend moet ge-'whacked' worden.
Tony heeft romantische gevoelens ten opzichte van z'n psychiater en kan niet meer presteren bij zowel z'n vrouw als z'n 'goomar' (buitenechtelijke vriendin).
Tony's zoon AJ wordt betrapt bij het stelen en drinken van miswijn op z'n religieuze school. Later in de aflevering informeert hij Tony's moeder Livia dat z'n vader op consultatie gaat bij een psychiater.
Christopher krijgt het stilaan op z'n heupen dat hij nog steeds geen 'made man' is. Ondertussen droomt hij er nog steeds van een script te schrijven op basis van z'n eigen maffia-leven. Bij Tony komt de FBI zoeken naar bewijsmateriaal.
Meadows voetbalteam doet het zo goed dat Tony en z'n vrienden de coach eens goed in de bloemetjes zetten, totdat echter blijkt dat één van de meisjes aangerand werd door de coach en nu zelfmoordneigingen heeft.
Christopher en Adriana ontmoeten een Massive Genius, een echte 'gangster rapper'. Adriana toont onmiddellijk interesse in het 'music management', maar Christopher is moeilijker te overtuigen. Tony trekt op met z'n buur en snobvriendjes.
Een van Tony's vertrouwelingen, Big Pussy, wordt beticht van informant-praktijken. Ondertussen probeert Tony's moeder Junior op te zetten tegen Tony door te beweren dat deze laatste een aanslag gepland heeft op Junior.
Onder indruk van de aantijgingen aan het adres van Big Pussy, neemt Tony nu Prozac en Lithium. Junior pikt de autoriteit van Tony niet langer en plant een aanslag op hem die mislukt.
Tony wordt woedend op zijn psychiater wanneer die zegt dat zijn moeder de aanslag op hem heeft gepland. De plotse seniliteit van Livia wordt gevolgd door een hartaanval, waarna een razende Tony z'n moeder een bezoekje brengt in het ziekenhuis.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers