F.C. De Kampioenen

F.C. De Kampioenen

De Kampioenen vormen in deze VRT-reeks de klungeligste voetbalploeg van Vlaanderen. Toch is het steeds een leuke boel in het clubcafé met figuren als Boma, Marcske, Pascalleke en Xavier. Maar DDT, BTW en Fernand Costermans steken daar maar al te graag een stokje voor.

13 afleveringen

Boma doet zeer gewichtig over zijn nieuwste aanwinst: een draagbare telefoon.
Bij de Kampioenen is er discussie over het jaarlijks smulfestijn: Boma wil een maaltijd met worst op het menu, de anderen een mosselsouper.
De Kampioenen hebben in de garage van DDT een bal geschopt toen hij net met een precisiewerkje bezig was. DDT neemt weerwraak door mollen op het veld los te laten.
(Deze aflevering wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten) - Xavier en zijn maat Seppe kleden zich als blauwhelmen om gratis drank te krijgen op de bierfeesten.
Op DDT's poort is het opschrift 'DDT OK CARS' veranderd in 'DDT WC CARS'. Dimitri is hierover behoorlijk boos en denkt dat de Kampioenen daar voor iets tussen zitten.
Carmen is alles wat beu en vindt dat haar leven geen zin meer heeft.
(Deze aflevering wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten) - Carmen zit helemaal onder de stress: zij wil haar winkel openen, maar er moet nog zoveel in orde gebracht worden.
(Deze aflevering wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten) - Als Xavier bij DDT zijn auto komt ophalen, blijkt hij niet genoeg geld bij te hebben om de herstellingen te betalen.
De Kampioenen vinden het vervelend dat Xavier zoveel in de winkel van Carmen moet werken. Hij heeft geen tijd meer voor zijn spelers, en de trainingen lijden er onder.
Pascale is bij een huwelijksbureau gaan aankloppen om een geschikte partner te vinden. Die zal naar het cafe van De Kampioenen komen met als herkenningsteken een rode roos in zijn knoopsgat.
Marc neemt deel aan een protestactie op de universiteit: hij brengt daar met enkele medestudenten de nacht door bij een sleep-in manifestatie.
Boma lanceert de 'Bomaburger' en wil aan promotie in Amerikaanse stijl doen.
Boma krijgt telefoon van zijn zus uit Australie. Zij is op zakenreis in Europa en zal van een tussenlanding in Zaventem gebruik maken om langs te komen.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks