De Kotmadam

De Kotmadam

Jeanne Piens heeft enkele studentenkamers ter beschikking. Alle soorten studenten - van studiefreaks tot fuifbeesten - zitten samen bij kotmadam Jeanne en haar man Jef Liefooghe.

13 afleveringen

De vakantie is gedaan. Jeanne en Jef hebben het huis gerenoveerd en de huurprijs van de kamers aangepast. Arnold en Saskia zijn afgestudeerd, Jill dreigt af te haken. Voor Victor de kans om 3 gelijkgezinden het studentenhuis binnen te loodsen.
Het is niet duidelijk wie er op kot komt. Jef heeft het liefst vier feestvarkens onder zijn dak en Jeanne vier ernstige studenten. Jef en Lukas beramen een plan om frisse vrouwelijke studenten naar binnen te loodsen, maar dan duikt Betty op.
Jeanne stelt Mimi voor om enkele dagen te komen logeren, want Jef vertrekt toch naar Engeland. Maar Mimi stoot op een spaarboekje, ze kan het niet laten om er even in te kijken. Net op dat moment wordt ze betrapt ... door Jef.
Jeannes moeder wilt een appartement kopen in Benidorm. Jeanne is vastbesloten er een stokje voor te steken. Jef mag hier niets van weten, want die zou niet liever willen. Jill en Paulien slaan aan het fitnessen. Lukas vindt dat geweldig...
Jeanne ontdekt een mantelpakje tussen Jef zijn kostuums en vraagt om uitleg. Zijn verhaal is zo ingewikkeld, dat hij lijkt te liegen, terwijl Jef voor één keer de waarheid vertelt. Jill heeft bijna examens en ze heeft snel goeie nota's nodig.
De moeder van Jeanne wordt 75. Jeanne wil een groot feest en besluit zelf op te treden als Dolly Parton. Lukas is geflitst, Jef helpt hem uit de nood. Om hem te bedanken helpt Lukas zijn kotbaas uit de puree.
Jef heeft eindelijk een beker gewonnen op een vistornooi en het is dan ook groot feest. Tijdens het feest blijkt dat Jef zijn overwinning heeft gekocht, terwijl hij het geld niet heeft. Victor en Michiel zetten zich aan het strippokeren.
Een oude collega van Jeanne, José, komt haar uitnodigen voor een vernissage. Jeanne is stikjaloers en liegt dat ze ook artistiek bezig is. Suzanne heeft liefdesverdriet en wordt getroost door de andere studenten. Lukas doet wel erg zijn best.
Jef heeft een nieuwe collega onder zijn vleugels: Armand. Jef is in de wolken, want Armand is de zoon van de eerste schepen. Door hem durft niemand Jef nog zwaar werk te geven. Paulien en Jill strijden om het hart van dezelfde jongen.
Jef beweert dat hij in de jury van een assisenzaak moet zetelen. Victor vermoedt dat het om een zeer gewichtige zaak gaat en samen met Jeanne bijt hij zich erin vast. De studenten zijn druk bezig met de voorbereiding van een doop.
Yvonne, een collega van Odilon, heeft relatieproblemen en zint op wraak. Ze wil zijn volledige collectie vissen aan Odilon geven. Jill zit krap bij kas en wil minder huur betalen. Ze stelt een nieuw systeem voor: eerste- en tweedeklaskamers.
Officieel is Odilon al een jaar met pensioen, maar hij blijft maar naar het werk komen. De gevangenisdirecteur wilt dat Jeanne helpt. Lukas heeft een Zweedse vriendin. Alleen weet die vriendin zelf van niets.
Uit pure frustratie heeft Jef een visbeker gestolen en thuis verstopt. Jeanne zet de beker in de winkel. Al snel start er een onderzoek van de visclub. Lukas probeert Jill te koppelen met een assistent van de universiteit in zijn voordeel.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks