F.C. De Kampioenen

F.C. De Kampioenen

De Kampioenen vormen in deze VRT-reeks de klungeligste voetbalploeg van Vlaanderen. Toch is het steeds een leuke boel in het clubcafé met figuren als Boma, Marcske, Pascalleke en Xavier. Maar DDT, BTW en Fernand Costermans steken daar maar al te graag een stokje voor.

13 afleveringen

DDT heeft zijn garage naast het terrein van FC De Kampioenen, en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is besluit hij weerwraak te nemen.
Pascale heeft zonder medeweten van Oscar een antieke kast gekocht. Oscar koopt met hetzelfde geld en zonder dat Pascale het weet een videocamera. Oscar verkoopt, zonder te beseffen wat hij doet, de antieke kast aan DDT voor een spotprijs.
Doortje maakt ruzie met Pico omdat hij teveel tijd steekt in de voetbal zodat de tv-herstellingen blijven liggen, en zij moet dan de ontevreden klanten opvangen.
Trainer Oscar betrapt Boma wanneer die avances maakt tegenover zijn vrouw.
Net nu Xavier ervoor gezorgd heeft dat de Kampioenen tegen een ploeg van het leger kunnen spelen, komt Pico toe in vuile kleren...
Boma is met een manager in onderhandeling over de mogelijke verkoop van Pico aan een ploeg die in eerste provinciale speelt.
De wasmachine van Carmen geeft het op bij het wassen van de truitjes van De Kampioenen. Er is geen geld voor een nieuwe.
Bieke krijgt een uitnodiging voor een optreden voor TV. Boma die al zinnens was de sponsoring van de ploeg stop te zetten denkt nu zijn plannen voor voor een Vrije Televisie ernstig uit te werken.
Op de regionale sportbladzijde van de krant staat dat de Kampioenen niet in staat zijn om te winnen en dat Oscar niet in staat is daar iets aan te veranderen.
Nu Oscar is afgezet als trainer heeft Boma bij Xavier thuis een vergadering samengeroepen om over te toekomst van de ploeg te praten.
Pico ontdekt dat Boma het veld wil verkopen aan DDT. Ook Carmen komt erachter als zij bij Boma aan het stofzuigen is.
Pico vindt dat het niet langer kan dat Boma zonder meer voorzitter is van de ploeg: er moeten verkiezingen komen.
Carmen en Doortje vinden dat ze aan nieuwe kleren toe zijn. Doortje heeft van Pico een dictafoon gekregen en die komt goed van pas op haar werk bij DDT.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks