De Ridder

De Ridder

Vlaamse VRT-misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Afleveringen

8 afleveringen

Wanneer zes mensen worden vermoord in een luxebordeel, gaat Helena samen met Zohra en de nieuwe onderzoeksrechter op zoek naar de dader. Elk slachtoffer - klant of prostituee - heeft zijn eigen verhaal waar achter er een mogelijk motief schuilt.
De ochtend na de bordeelmoorden wordt de zaak breed uitgesmeerd in de media. Onder steeds toenemende druk moet Helena de juiste beslissingen nemen. Wanneer Bracke in aanvaring komt met de nieuwe onderzoeksrechter komt ze tussen hen in te staan.
De onderzoeksrechter blijft bewijzen verzamelen tegen de Albanese maffia, maar een inbraak in het mortuarium stuurt het onderzoek een andere richting uit. Terwijl Helena met de bordeelmoorden bezig blijft, wordt haar privéleven niet eenvoudiger.
Pieter-Jan en Bracke kunnen het steeds beter met elkaar vinden, maar Helena vindt dat ze zich te veel blindstaren op één spoor. Omdat het onderzoek dreigt te slabakken schakelt ze een versnelling hoger.
De nieuwe ontwikkelingen in verband met inspecteur Daens brengen het onderzoek opnieuw in een stroomversnelling. Helena vindt echter niet altijd gehoor bij Pieter-Jan, en ook haar relatie met de getraumatiseerde Zohra komt zwaar onder druk te staan.
Helena probeert met Zohra om Amina aan de praat te krijgen, een jonge moslima die het land in nikab probeerde te ontvluchten. Wat ze ontdekken werpt een volledig nieuw licht over het dossier van de bordeelmoorden.
Terwijl Helena met allerlei privégebeurtenissen moet zien om te gaan, eist er een veel groter probleem haar volledige aandacht op. De echtgenoot van Amina verspreidt een videobooschap waarin hij met terreuracties dreigt. Bracke moet ingrijpen.
De zaak van de bordeelmoorden nadert zijn ontknoping. Niemand weet waar Helena is en of ze nog leeft. Terwijl de grote middelen worden ingeschakeld om de terreuraanslag te verhinderen, doen Bracke, Zohra en Pieter-Jan er alles aan om haar te vinden.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks