De Ridder

De Ridder

Vlaamse VRT-misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Afleveringen

13 afleveringen

Helena De Ridder is advocate bij Ravenakkers & Partners. Als de bekende ex-voetballer Paul Vandenbon beschuldigd wordt van pedofilie, wordt Helena op de zaak gezet. Na een confrontatie met Vandenbon, twijfelt ze of hij terecht beschuldigd wordt.
Helena gaat voor het parket werken. Als eerste zaak onderzoekt ze de dood van een kleuter na een ongelukkige val van een trap. Helena laat zich meteen opmerken wanneer ze de begrafenis laat stilleggen en zo de ouders tegen zich in het harnas jaagt.
Bij een overval op een kruidenierszaak in een multiculturele buurt wordt de uitbaatster hardhandig aangepakt. Helena zet alle zeilen bij om de zaak op te lossen zodat deze overval niet de zoveelste dreigt te worden die ongestraft voorbij gaat.
Tijdens haar eerste nachtdienst wordt Helena opgeroepen voor een vluchtmisdrijf. In de aangereden wagen zit een baby gekneld. Helena vordert een strenge straf, maar tijdens de zitting brengt Meester Ravenakkers nieuwe elementen in de zaak aan.
Helena stoot op een adoptiezwendel wanneer Parfaite, een Kameroens adoptiekind, spoorloos verdwijnt na haar zwemles. Ze wordt teruggevonden bij een Afrikaanse asielzoekster die bij hoog en laag beweert dat Parfaite haar bloedeigen dochter is.
In een caravan worden vier vrouwen dood aangetroffen. Het parket ontdekt dat de vrouwen deel uitmaken van een netwerk van Oost-Europese mensenhandelaars. Helena probeert het kluwen van bedrijfjes en tussenpersonen te ontwarren voor de rechtzaak.
Helena neemt op het laatste moment een zitting van een zieke Atil over. Ze heeft de indruk dat er iets niet klopt en laat de zaak uitstellen om het dossier te heropenen. Ze komt een criminele motorbende op het spoor die haar persoonlijk bedreigt.
Een buurt wordt al maanden geterroriseerd door een criminele jeugdbende en Helena voert een zerotolerancebeleid in. De harde aanpak lijkt te werken. Helena steekt haar nek uit om de broers, Senna en Lucky, weer op het rechte pad te krijgen.
Helena wordt opgeroepen voor een uit de hand gelopen drugsfeestje in een chique villawijk. De dochter van de minister van Justitie blijkt betrokken te zijn. Helena moet de zaak uit handen geven, maar ze vermoedt dat het om een doofpotoperatie gaat.
De tuinman van een verblijfscentrum voor geestelijk gehandicapten wordt van verkrachting beschuldigd. Hij ontkent niet, maar beweert dat er wederzijdse toestemming was. Als blijkt dat ze een relatie hadden, komt Helena voor een dilemma te staan.
Een controversiële tentoonstelling met kunstfoto's over jongeren op de rand van zelfdoding, wordt met geweld verstoord. Kan Helena ingaan op de eis om de tentoonstelling te verbieden? Ook de zaak Vandenbon komt weer boven.
Topcrimineel Willem Droeven staat op het punt vrij te komen, maar net op dat moment komt er een nieuwe klacht tegen de man binnen. Gaat het om een terechte beschuldiging of probeert men de vrijlating tegen te houden?
De ontdekking van een kinderpornonetwerk brengt de zaak Vandenbon weer naar boven. De beheerder van het netwerk is dement, waardoor het onderzoek dreigt vast te lopen. Helena bijt zich vast in de zaak om zo in het reine te komen met haar verleden.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks