De Ridder

De Ridder

Vlaamse VRT-misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Afleveringen

13 afleveringen

Een succesvolle, jonge bankierster, wordt dood aangetroffen in haar loft. Helena is er van overtuigd dat de vrouw werd vermoord. De resultaten van de autopsie wijzen uit dat het om een ongeluk gaat, maar daar weigert ze zich bij neer te leggen.
Wanneer een treinbegeleider het slachtoffer wordt van nietsontziend, blind geweld, komt Helena onder druk te staan om snel de dader te vinden. Ze maakt onder invloed van een aantal gebeurtenissen in haar persoonlijke leven een kapitale fout.
Na een avondje uit wordt Tess Verbeken gewelddadig verkracht en voor dood achtergelaten. Helena ontdekt parallellen met de recente gebeurtenissen in haar persoonlijke leven en voelt zich steeds minder bevoegd om het dossier objectief op te volgen.
Gust Martens wil Helena bewijzen dat er een verband bestaat tussen de dood van een Kroatische prostituee en de moord op Emma Browne. Volgens hem is een Kroatische drugbende verantwoordelijk. Helena vreest dat ook Cleo onrechtstreeks betrokken is.
Tijdens een betoging tegen ggo's wordt een preiveld van de universiteit vernield. Professor Kloosters verdedigt de actievoerders, maar de actie resulteert in doodslag en geweld. De sympathieke inspecteur Stevens neemt Helena op sleeptouw.
Op de kerstmarkt wordt een vondeling van enkele dagen oud ontdekt. De ouders, een jong drugskoppel, worden snel gevonden. Wanneer de junkiemoeder haar baby terug wil, probeert Helena dat te verhinderen. Terecht? Of wordt haar oordeel vertroebeld?
Vandenbon wordt dood aangetroffen in zijn cel. Helena ontdekt dat hij als pedofiel hard werd aangepakt in de gevangenis en niet enkel de gedetineerden blijken schuldig te zijn. Het parket maakt zich klaar in de zaak tegen de Kroatische drugsbende.
Een Gentse cafébaas wordt met geweld onder druk gezet om zijn café te verkopen. De drugsbende werd getipt door een bron bij politie of parket waarna Bracke op zoek gaat naar het lek. Helena vreest dat het lek zich dichtbij zou kunnen bevinden ...
Een tangoleraar wordt het slachtoffer van brandstichting. Hij weet meteen wie de dader is. Een ex-leerlinge die hem beschuldigde van verkrachting heeft immers een haatcampagne tegen hem opgestart via de sociale media.
Een gescheiden vrouw beschuldigt haar ex-man ervan dat hij hun dochtertje heeft betast. De verontrustende waarheid? Of een nieuw dieptepunt in een vechtscheiding van een koppel dat er maar niet in slaagt om een trauma uit het verleden te verwerken?
Een studente valt schijnbaar zonder enige aanleiding een aantal winkelende mensen aan in een supermarkt. Wanneer de verdediging van de jonge vrouw aanvoert dat ze niet toerekeningsvatbaar is, weigert Helena dat zomaar te aanvaarden.
Stevens vindt de bewijzen die Helena nodig heeft om de Arbanasbende voorgoed achter de tralies te krijgen. De bende wantrouwt Stevens steeds meer en Helena vindt het tijd om de undercoveroperatie op te blazen. Maar dan maakt iemand een procedurefout.
Helena's eerste Assisenzaak gaat van start. De inzet is hoog, maar de bewijslast is mager. Haar voornaamste tegenstander is een zeer ervaren Assisenpleiter, Meester Jan Ravenakkers. Zal ze de twaalf gezworenen van de jury kunnen overtuigen?
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks