De Ridder

De Ridder

Vlaamse VRT-misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Afleveringen

13 afleveringen

Tijdens een bommelding in een groot havenbedrijf maakt Helena De Ridder kennis met Thomas De Kuyper, de charmante havenschepen van de stad. Als ze de zaak rond het havenbedrijf onderzoekt, krijgt ze de indruk dat Thomas haar probeert tegen te werken.
Het onderzoek naar het lek in de OT&C-zaak zorgt voor een sfeer van wantrouwen op het parket. Ondertussen heeft Helena de handen vol met het onderzoek naar een nachtelijke inbraak, waarbij twee Romakinderen op heterdaad werden betrapt.
Wanneer een man sterft in de brouwerij waar hij werkte, onderzoekt Helena wat er is gebeurd op de avond van zijn dood. Een brief op Helena's bureau zorgt ervoor dat zowel schepen De Kuyper als de procureur in een slecht daglicht komen te staan.
Helena's goede relatie met de politie komt onder druk te staan wanneer ze de zaak van agent Tony Laeremans moet onderzoeken. Ook op het parket heeft Helena het niet makkelijk nu Yves Bracke aangesteld is als vervanger van de zieke Christine Bogaerts.
In een Gentse buurt waar veel Turkse Belgen wonen, laaien de gemoederen hoog op na een derde brutale zaak van homobashing. Wanneer Helena ontdekt dat het niet zomaar om homobashing gaat, heeft ze het zwaar om de rust in de stad te herstellen.
Een jonge dronken vrouw wordt 's nachts van haar fiets gereden en dood achtergelaten. Helena moet opboksen tegen het verdriet van de nabestaanden om te vermijden dat een jonge bestuurder onterecht publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld.
De OT&C -zaak komt opnieuw voor. De identiteit van een zeeman die kan getuigen, is nog steeds niet gekend. Thomas kan Helena verder helpen, maar weigert omdat hij zijn tipgever anonimiteit heeft beloofd. Ook Christine's positie komt in het gedrang.
Helena onderzoekt een klacht wegens stalking van een tv-presentatrice tegen de fotograaf van een sensatieblad. Bracke, de procureur ad-interim, en Helena staan lijnrecht tegenover elkaar. Hij laat merken dat er een nieuwe wind waait op het parket.
Wanneer Thomas valselijk beschuldigd wordt van verkrachting, blijft Helena hem door dik en dun verdedigen. Terwijl is ze druk bezig met het onderzoek van een zaak waarbij een sadistische pyromaan een kennel levende honden in brand gestoken heeft.
Helena seponeert de zaak van een bejaarde vrouw waarbij enkele verdacte kneuzingen op een banaal ongeluk lijken. Ze moet die al snel heropenen wanneer de vrouw in het ziekenhuis wordt opgenomen. Helena's relatie komt zwaar onder druk te staan.
Een jonge pakjesbezorgster rijdt een opdringerige schuldeiser aan die de achterpoortjes in de wet goed kent. Helena identificeert zich met de machteloze jonge vrouw en gaat steeds meer twijfelen aan het nut van haar eigen job aan het parket.
Wanneer Helena weer met frisse moed in haar werk wil vliegen, stelt ze vast dat Bracke al een vervangster heeft voorzien. Noodgedwongen helpt ze haar vervangster met een ingewikkelde draagmoederzaak. Daarnaast gaat ze koppig de strijd aan met OT&C.
Terwijl Helena zich voor het Hof van Beroep moet verantwoorden wegens het mishandelen en intimideren van een slachtoffer, strijdt ze met Thomas verder tegen OT&C. Stilaan begint zich een complot af te tekenen, waarin Ravenakkers een grote rol speelt.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks