Glad Ijs

Glad Ijs

Een Kempische setting en dito dialecten bovenop enkele absurde situaties, dat zijn de ingrediënten van deze komische misdaadserie met o.m. Lucas Van den Eynde, Koen De Bouw, Barbara Sarafian en Nico Sturm.

Afleveringen

10 afleveringen

Nadat zijn ijsroomfabriek achter zijn rug wordt verkocht door zijn eigen familie, wordt Phil Frisco hardhandig ontvoerd door een bende criminelen die uit zijn op een mooie som losgeld.
Het plan van de ontvoerders loopt al vanaf de start mis. De opdrachtgever blijkt in de gevangenis te zitten en de ontvoerders weten zich geen raad. De politie pluist elk spoor uit.
Wanneer Phil in de eerste videoboodschap om losgeld smeekt, organiseert de vrouw van Phil meteen een persconferentie. De criminelen krijgen ondertussen onverwacht bezoek in hun schuilplaats.
Phil kan ontsnappen en keert terug naar huis, maar ontdekt dat zijn familie hem misschien toch liever kwijt dan rijk is. Hij bedenkt een plan.
Een verdwaalde kogel van de schietgrage Leon brengt de politie op het spoor van de criminelen. Felix werkt zich zwaar in de nesten in de fabriek.
Uit praktische overwegingen neemt Frankie een wel erg drastische beslissing. Ariane doet via de pers een emotionele oproep aan de criminelen, alsook aan haar man.
De criminelen bedenken een waterdicht plan om niet alleen een zuivere uitwisseling te doen, maar ook om vervolgens uit handen van de politie te kunnen blijven.
Phil geeft een explosieve persconferentie over zijn ontvoering. Wanneer de familie vervolgens verenigd aan tafel zit, ontploft de bom tussen Phil en Ariane. Felix kan het niet meer aan.
Net op het moment dat Romain een doorbraak lijkt te hebben in de ontvoeringszaak, wordt hij ontslagen. Phil slaagt erin om de chaos in de fabriek te beëindigen. Felix ligt nog steeds in coma.
Door een gouden tip van Berte, de huishoudster, kan Romain op eigen houtje de ontvoeringszaak verderzetten. Tot groot ongenoegen van de bedenker van heel het plan.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers