De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

12 afleveringen

Bij graafwerken stoot Frakke op een bom. De werken worden stilgelegd en Frakke moet zijn baas Frans inschakelen. Om geen tijd te verliezen, stelt die voor om de bom zelf onschadelijk te maken.
Bij het natellen van een flinke som zwart geld komt Frans tot een onthutsende vaststelling: zijn beste klant Marcel heeft hem te weinig betaald. Dat laat Frans niet zomaar gebeuren.
Eddy is nu officieel de baas van 'Van As & Zn', maar Frans gaat gewoon door op zijn elan. Hij slaat groen uit wanneer hij constateert dat een concurrerende aannemer werken uitvoert in 'zijn' gemeente.
Nu Linde de functie van boekhoudster heeft geweigerd, gaat Eddy op zoek naar een nieuwe werkkracht om Rita te vervangen. Een tweede agendapunt is de herinrichting van het kantoor van Frans.
Eddy en Dick onderhandelen met een nieuwe potentiële klant, Stan. Ondertussen maakt Herman de nieuwe boekhoudster Gitte wegwijs in het bedrijf.
Frans en Jempie ontdekken dat de gestolen auto van Kevin op het internet te koop wordt aangeboden. Ze zijn vastberaden de auto terug te halen en rekenen hiervoor op de hulp van Frakke.
Kevin is gestraft en moet Frakke helpen op een afbraakterrein op de luchthaven van Zaventem. Door een misverstand tussen Herman en Frakke doorboort een van de arbeiders een hoogspanningskabel.
Frans wil zijn Indonesische vriendin Mahida een verjaardagsgeschenk geven en vraagt Dick om voor haar een zwembad te graven. Hij moet echter discreet te werk gaan, want Mahida is de uitbaatster van nachtclub Yoruba.
Jempie en Frakke hebben na hun uren een oprit aangelegd. De klant, Jos Gepts, weigert echter te betalen omdat de werken naar zijn mening slecht zijn uitgevoerd.
Frans' grote liefde Mahida wordt afgeperst door Maurits, de flamboyante eigenaar van een luxebordeel in de buurt. Frans wil dit niet zomaar laten gebeuren en gaat met de man praten.
Frakke zit in de problemen. Victor eist een schadevergoeding nadat Frakke hem heeft aangevallen aan het bordeel van Maurits. Frans stelt voor om de zwarte kas van het bedrijf hiervoor aan te wenden.
De familie Van As verzamelt op de begrafenis van een tante. Eddy heeft echter andere redenen om bittere tranen te wenen, want Gitte heeft hun relatie beëindigd. Martine kan niet langer zwijgen en informeert Rita over Eddy's scheve schaats.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks