Over de Oceaan

Over de Oceaan

In Over De Oceaan zeilen zes bekende avonturiers de oceaan over met een zeiljacht. Een maand en 5.000 kilometer lang zijn ze op de zee, de wind en zichzelf aangewezen.

Afleveringen

8 afleveringen

James Cooke, Ella Leyers, Gert Verheyen, Annelien Coorevits, Jonas Geirnaert en Elodie Ouedraogo storten zich in het avontuur van hun leven. In Gran Canaria stappen ze aan boord van het zeiljacht Polygala om de Atlantische Oceaan over te zeilen.
Het is zwaar aan boord. Slapen is moeilijk, de boot wordt een puinhoop en Annelien ontdekt een probleem met het voedsel. Manager James doet zijn uiterste best om zijn scheepsmakkers blij te houden, en krijgt daarbij de hulp van dolfijnen.
Net voordat de wind opsteekt, kan er nog een duik in de oceaan genomen worden. De condities worden ruw en de bemanning ontdekt dat een oceaan overzeilen niet zonder gevaren is. Een zware storm maakt slachtoffers in de wedstrijdvloot.
De oceaan is nu erg ruw geworden en heeft de Polygala met zijn bemanning stevig in de greep. Er wordt een aanval ingezet op het snelheidsrecord. Tijdens de nacht wordt door iemand van de bemanning een mysterieuze misdaad gepleegd.
De watermaker gaat stuk op de Polygala en er dreigt een drinkwatertekort. Bovendien ontdekt scheepskok Annelien een nieuw probleem met de voedselvoorraad. Tijdens de nacht ontvangt de bemanning een Mayday noodkreet van een ander zeilschip.
Na twee weken non stop varen, lijkt het alsof de oceaan even desolaat is als een woestijn. Maar af en toe doemt er iets op uit de diepte en beseft de bemanning weer dat ze niet de enige levende wezens op de uitgestrekte oceaan zijn.
Niet alleen fysiek maar ook mentaal wegen de laatste loodjes het zwaarst. Om de sfeer erin te houden organiseert James een Miss en Mister Polygala verkiezing. De laatste lange nacht gaat in.
Uitgeput maar dolblij meert de bemanning aan in Saint Lucia. De ontlading is enorm. Zes maanden na hun avontuur ontmoet de bemanning elkaar opnieuw om terug te blikken op een bijzonder bewogen oversteek van de Atlantische Oceaan.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks