Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy, twee muizen die samen met Kasha, de papegaai en Dongo, de schildpad in een kooi in de dierenwinkel wonen. Als meneer Bram, de dierenverkoper, zijn winkel verlaat, komen de dieren uit hun kooien en beleven ze dolle avonturen.

Afleveringen

100 afleveringen

Woppy gaat een wandeling maken. Onderweg vindt hij een heerlijk geurende bloem. Maar hij moet er vreselijk van niezen. Dat brengt hem op een ondeugend idee.
Dongo, Kasha, Wizzy en Woppy vervelen zich. Wizzy heeft een leuk idee: ze gaan verstoppertje spelen!
Woppy is jarig en krijgt van Dongo en Kasha een mooi verjaardagscadeau. Maar er staat een nog veel groter cadeau in de dierenwinkel. Woppy is heel nieuwsgierig.
Wizzy en Woppy hebben twee lucifers gevonden en tot grote ergernis van Dongo en Kasha, trommelen ze erop los. Kunnen ze Wizzy en Woppy doen ophouden?
In de dierenwinkel van Mijnheer Bram vindt Woppy een mooie bal. Hij wil er mee voetballen en Wizzy, Kasha en Dongo spelen mee. Als dat maar goed afloopt.
Er hangt een touwtje aan de muur in de dierenwinkel. Natuurlijk zijn Wizzy en Woppy supernieuwsgierig naar wat er gebeurt als ze aan het touwtje trekken.
Woppy heeft weer een fantastisch idee! Hij haalt een grote tobbe, vult die met water en zal als een echte sierduiker, van heel hoog, naar beneden duiken. Als dat maar goed afloopt.
Dongo speelt rustig met z'n bal. Wizzy en Woppy zijn een beetje jaloers. Maar zodra ze willen meespelen met Dongo loopt het fout.
Woppy is een echte plaaggeest. Altijd en overal is hij er op uit om zijn vriendjes een poets te bakken. Maar als ze mekaar kunnen helpen, staan de dieren van de dierenwinkel altijd klaar. Samen sterk!
Woppy heeft een duimspijker gevonden. Hij bedenkt enkele leuke grappen om uit te halen met zijn vriendjes. Wizzy, Dongo en Kasha steken de koppen bij mekaar en bedenken een list.
Wizzy en Woppy maken hun kooi schoon. Maar waar moeten ze naartoe met al die rommel? Terwijl de andere dieren nog liggen te slapen, zetten ze de rommel gauw in een andere kooi.
Wizzy en Woppy vinden twee pluimen op de grond. Woppy wil ermee leren vliegen. Na even oefenen neemt hij een eerste duikvlucht. Als dat maar goed afloopt.
Er staat een vreemd toestel voor het schildpadhok. Kasha en Dongo bewonderen het met grote verbazing. Waar zou dat voor dienen?
Als iedereen slaapt maken Wizzy en Woppy van de gelegenheid gebruik om de koekjes van Dongo te stelen. Maar Kasha is wakker en houdt hen stiekem in de gaten.
Wizzy en Woppy ruimen hun kooi op. Ze gooien alles door te tralies naar beneden, recht in de kooi van Dongo. Daar is Dongo natuurlijk helemaal niet blij mee! Of toch wel?
In de kooi van Kasha vindt Woppy een pluim op de grond. Met die pluim gaat hij zijn slapende vriendjes Kasha, Wizzy en Dongo kietelen.
Woppy heeft zich verstopt in een grote theepot en jaagt de andere dieren de stuipen op het lijf. Maar Kasha blijkt een oplossing te hebben voor dit 'spook'.
Ridder Woppy daagt zijn vriendjes één voor één uit voor een sabelgevecht. Benieuwd of Woppy van iedereen zal kunnen winnen.
Er dwalen spoken door de dierenwinkel. De spoken jagen Dongo en Kasha de stuipen op het lijf.
Wizzy, Woppy en Kasha spelen met de bal. Dongo wil meespelen maar dat gaat niet zo makkelijk.
Alle dieren in de winkel slapen, behalve Kasha. Die is klaarwakker en geraakt maar niet in slaap. Hoe kunnen ze Kasha in slaap krijgen?
Wizzy en Woppy hebben de radio opgezet. Ze staan enthousiast te dansen. De andere dieren worden wakker en reppen zich naar de dansvloer.
Kasha en Dongo zitten te slapen. Wizzy en Woppy zijn een beetje jaloers en halen weer een vervelende grap uit.
De dieren spelen samen blindemannetje. Maar dan is Dongo aan de beurt.
Kasha heeft een prachtig portret gemaakt van Dongo. Maar Dongo is weer in slaap gevallen.
Wizzy heeft een mooie diamant gevonden. Natuurlijk is Woppy stikjaloers.
Wizzy heeft een griepje. Ze niest de hele dag door. Woppy, Dongo en Kasha zijn heel bezorgd om haar. Maar ze weten niet goed wat ze moeten doen.
Dongo, Kasha en Woppy hebben elk een cadeautje gekocht voor Wizzy. Wizzy opent de cadeautjes één voor één. Maar wat is er fout met het cadeautje van Dongo?
Dongo, Wizzy en Woppy zijn aan het bowlen. Kasha vindt bowlen maar niets en staat hen een beetje uit te lachen. Dat laten Wizzy, Woppy en Dongo natuurlijk niet zomaar gebeuren.
Wizzy en Woppy hebben een wipplank gemaakt. Als Dongo dit ziet wil hij meespelen. Een schildpad op de wip... als dat maar goedkomt.
Wizzy en Woppy zijn weer op pad en ze hebben reuzehonger! Waar zouden ze eten kunnen vinden? De muizen gaan op zoek.
Met een mooie pluim van Kasha is Wizzy een echte indiaan. Als Woppy en Dongo het leuke 'Indiaan'-spelletje zien, willen zij natuurlijk ook een pluim.
Wizzy en Woppy vinden een touwtje en een plankje in hun kooi. Zouden ze hier een schommel mee kunnen maken?
Kasha heeft de hik en hij wordt er helemaal gek van. Wizzy, Woppy en Dongo proberen op allerlei manieren Kasha van zijn hik af te helpen.
Dongo voelt zich een beetje verdrietig. Wizzy, Woppy en Kasha doen hun best om hem een beetje op te vrolijken.
Dongo, Wizzy en Woppy hebben allemaal een muziekinstrument gevonden. De drie toeteren en trommelen door mekaar en maken toch wel heel veel lawaai.
Zoals zo vaak doet Dongo een zalig dutje, maar deze keer heeft hij een rare droom. Hij begint zelfs te slaapwandelen.
Plots weerklinkt een vreemd gejammer in de winkel. Dongo is ziek, hij heeft pijn in z'n buik en staat vol rode stipjes.
Wizzy is de pesterijen van Woppy meer dan beu. Ze pakt haar boeltje bij mekaar en gaat ervandoor. Ze gaat op zoek naar een nieuwe woonplaats.
Tot grote ergernis van de andere dieren zit Kasha luidkeels te zingen. Woppy kan het niet aanhoren en zoekt uit hoe hij Kasha het zwijgen kan opleggen.
Wizzy en Woppy spelen met een bal. Ze pesten Dongo en Kasha door de bal keihard tegen hun kooien te schoppen. Dat kan zo niet blijven verdergaan.
Dongo en Kasha spelen een spelletje met pionnen. Wizzy en Woppy vinden dat maar een saai gedoe en brengen wat meer leven in het spelletje.
Wizzy en Woppy vinden een tube met lijm en halen er een gemene grap mee uit bij Kasha. Gelukkig is Dongo er razendsnel bij om ze een poets terug te bakken.
Dongo smult rustig van een heerlijk koekje. Maar niet lang meer, want Wizzy en Woppy hebben Dongo, en vooral zijn koekje, in de gaten gekregen.
Wizzy en Woppy dagen Dongo en Kasha uit voor een wedstrijdje touwtrekken. De muizen krijgen het echter zwaar te verduren van hun tegenstanders.
Wizzy en Dongo zien een koekje liggen, maar ze krijgen het niet te pakken. Ook Kasha begrijpt niet goed wat er gebeurt.
Wizzy en Woppy zijn onder leiding van Kasha aan het zingen. Dongo wordt wakker en hoort het gezang. Hij is dolenthousiast en wil natuurlijk meezingen in het koortje.
Het muizenholletje in de winkel is voor Wizzy en Woppy de plaats bij uitstek om Dongo en Kasha de stuipen op het lijf te jagen. Dongo en Kasha zijn dat meer dan beu en besluiten het muizenhol dicht te maken.
Kasha zit in zijn kooi rustig zijn krant te lezen. Plots krijgt hij vreselijk veel jeuk. Hij krabt en krabt en krabt. Het wordt zelfs zo erg dat Wizzy, Dongo en Woppy hem ter hulp moeten schieten om de jeuk te verlichten.
Wizzy heeft een grote noot en wil hem delen met haar vriendjes. De dieren staan al te likkebaarden. Nu alleen nog de noot open krijgen en dan kunnen ze lekker beginnen smullen.
Woppy en Kasha hebben een poppenkast gemaakt. Ze zijn apetrots en nodigen met veel fierheid Wizzy en Dongo uit voor hun eerste voorstelling. Laat de show beginnen!
Dongo zit mee in de kooi van Kasha de krant te lezen. Plots ziet hij iets dat hem interesseert: een foto met boksers. Dongo is meteen enthousiast en zet zijn eerste bokswedstrijd in tegen Woppy.
Kasha zit vlak voor zijn vogelkooi lekkere koekjes op te smullen. Mmm, daar wil Woppy ook wel eens van proeven. Maar hoe kan hij zo'n koekje bemachtigen?
Alle dieren hebben samen gespeeld in de dierenwinkel. Nu ze ermee ophouden moet er natuurlijk opgeruimd worden. Wizzy verzint snel een uitvlucht om de vervelende karwei te ontlopen.
Woppy en Kasha willen allebei met de suikerklontjes die ze hebben de hoogste toren bouwen. Maar dan is er plots één klontje over.
Woppy heeft een leuk balspel bedacht. Wizzy, Dongo en Kasha spelen graag mee. Door sluwe afleidingsmanoeuvres zet Woppy het spel echter helemaal naar zijn hand. Zo is er voor de anderen natuurlijk niet zo veel aan.
Als Dongo wakker wordt, ziet hij dat al zijn vriendjes aan het spelen zijn. Hij wil meespelen, maar één voor één sturen Kasha, Wizzy en Woppy hem weg. Dongo is namelijk zo onhandig dat hij alles stuk maakt.
Heel voorzichtig sluipt Wizzy de vogelkooi binnen en steelt een koekje van Kasha. Opdat niemand haar zou betrappen, verstopt ze zich in het muizenhol om haar koekje op te peuzelen. Plots zit Wizzy opgesloten.
Plotseling zijn Woppy en Kasha heel erg ziek. Hun gezicht staat vol gele stippen. Wizzy is doodongerust en snelt ter hulp om haar vriendjes te verzorgen.
In de winkel vinden Wizzy en Woppy een gigantische wasknijper. Dat is gevaarlijk, want daar kan je iemand lelijk mee bezeren. Maar stiekem is het eigenlijk ook wel een beetje leuk... om grapjes mee uit te halen bijvoorbeeld.
Per ongeluk laat Woppy de bal vallen bovenop het hoofd van Dongo. Dongo zakt door zijn benen en valt op de grond. Na een paar minuutjes komt hij weer bij, maar de schildpad herkent zijn vriendjes niet meer. Wat nu gedaan?
In de krant ziet Kasha een tekening van een mooie haan. Zo'n prachtige, trotse vogel, dat is iets voor Kasha! Met veel fierheid en het nodige rumoer imiteert hij de haan.
Wizzy heeft een mooie vaas met bloemen staan en geniet er met volle teugen van. Wanneer ze even weg is, krijgt Woppy plots de bloemen in de gaten. Woppy kan het uiteraard niet laten om iets met de bloemen uit te steken.
Dongo wordt wakker en rekt zich uit. Plots ziet hij een pijl. Iets verderop vindt hij er nog één... en dan nog één... Hij volgt de pijlen nieuwsgierig, maar komt helaas tot een vervelende ontdekking.
Dongo is in een artiestieke bui. Hij maakt een prachtige tekening voor Woppy en één voor Kasha. De twee dieren zijn er heel blij mee, maar Woppy kan het natuurlijk weer niet laten om een stoute streek uit te halen.
Wizzy, Woppy, Dongo en Kasha zitten samen te picknicken. Voor iedereen is er een heerlijk koekje, maar daar is Woppy niet mee akkoord. Hij wil niet slechts één koekje. Hij wil ze alle vier!
Met veel fierheid laat Kasha zijn ongelooflijk zangtalent horen aan Dongo en Wizzy, maar de twee dieren vinden het maar kattegejank. Oh, wat een belediging! Kasha zal hen koste wat het kost van zijn talent overtuigen!
Al een hele tijd loopt Woppy Wizzy te pesten en Wizzy is het meer dan beu! Gelukkig redt Kasha haar. Dat verdient volgens de kleine muis wel een kusje. Woppy is stikjaloers en bedenkt een plannetje om Wizzy terug te winnen.
Dongo speelt op zijn eentje met de bal en zo te zien amuseert hij zich wel. De twee muizen vinden dat maar belachelijk en pakken Dongo zijn bal af. Na een kort gevecht belandt de bal bovenop de vogelkooi, gekneld tussen de tralies. Wat nu?
Kasha organiseert een wedstrijd met als hoofdprijs een grote, lekkere noot. Alle dieren gooien één voor één twee zaadjes naar de notenschep en diegene die raak gooit, wint!
Wizzy loopt door de dierenwinkel met een prachtige bloem in haar pootjes. Wanneer ze hem laat zien aan Woppy, krijgt hij een ondeugend idee.
Met veel fierheid laat Woppy zijn 'golf'-kunsten zien aan de anderen. Wizzy probeert het ook en scoort bij de eerste bal. Dongo wil dat natuurlijk ook. Aan kracht ontbreekt het hem niet maar het verloopt wel iets minder soepel.
Woppy heeft het plots koud en gaat op zoek naar een oplossing. Tegen de muur ziet hij de thermostaat hangen. Als hij die wat hoger kan zetten, wordt het vast lekker warm in de winkel.
Met een sardineblik en een tandenborstel maken de muizen een echt piratenschip. Maar wie is er kapitein? Wizzy of Woppy? Als daar maar geen ruzie van komt.
Op de vloer ligt een WC-rolletje. Kasha is de eerste die het ontdekt. Tot grote ergernis van de anderen amuseert hij zich rot met dat rolletje.
Wizzy en Woppy zitten samen op de wipplank. Maar voor Wizzy gaat het veel te hard en ze wil niet meer meedoen. Al snel ziet Woppy dat hij met z'n zelfgemaakte wipplank nog wel wat andere leuke dingen kan doen.
Dongo slaapt en wordt plots wakker door gezellig feestlawaai. Wizzy, Woppy en Kasha vieren een feestje in de muizenkooi. Daar wil Dongo natuurlijk bij zijn. Maar hoe geraakt hij boven in de muizenkooi?
Kasha, Wizzy, Woppy en Dongo zien in de krant een tekening staan van een dreigende kat. De dieren schrikken zich allemaal een hoedje. Behalve Woppy natuurlijk. Die is heel stoer en nergens bang voor. Maar is dat wel echt zo?
Op de vloer van de winkel vindt Dongo een mooie bloem. Die wil hij natuurlijk meteen opeten, maar dat mag niet van Kasha. Kasha wil de bloem namelijk als kadootje aan Wizzy geven, in ruil voor een kusje. Als Woppy dat maar goed vindt.
Kasha, Woppy en Wizzy zijn alledrie in een muzikale beu en maken ieder op hun manier muziek. Net nu wilde Dongo een tukje doen. Maar met zo'n lawaai kan Dongo toch niet slapen?!
Wizzy bouwt een huisje met suikerklontjes en wil nog wat stenen bijhalen. Woppy is ervan overtuigd dat hij veel meer klontjes kan dragen en hij zal dat bewijzen ook. Als dat maar goed afloopt.
Met een grote vaatdoek heeft Kasha een hangmat gemaakt om lekker in te luieren. Wizzy ziet hem en is stikjaloers. Zodra Kasha even uit de hangmat weggaat, grijpt ze haar kans om de vaatdoek te stelen!
Vandaag is Dongo jarig! Vol verwachtingen gaat hij dag zeggen bij zijn vriendjes, maar die sturen hem één voor één kwaad weg. Hoe kan dit nu???
Wizzy zit te genieten van een deugddoend badje. Dat willen de anderen natuurlijk ook. Ieder van hen zoekt een truukje om ook in het bad te geraken. Wie zal in zijn opzet slagen?
Terwijl Wizzy en Kasha gezellig aan het praten zijn, verdwijnt er plots een lekkere noot uit de vogelkooi. Even later duiken de lege notendoppen op in de kooi van Dongo. Wizzy en Kasha denken de dader gevonden te hebben. Of toch niet?
Er hangt een lang touw in de dierenwinkel. Woppy grijpt het touw en laat prachtige Tarzan-kunstjes zien. Dat wil Dongo natuurlijk ook eens proberen.
Wizzy en Woppy organiseren een echte goochelshow. De muizen weten vooraf heel precies wat ze in hun show zullen wegtoveren. Als dat maar goed afloopt.
Met een keukenhanddoek maken Wizzy en Woppy een leuke tent. Ze nodigen Dongo en Kasha uit om in hun tentje gezellig samen te zijn. Maar dan krijgen de dieren honger.
In de winkel vinden Wizzy en Woppy plots een strootje. Daar kunnen ze allerlei gekke geluiden mee maken. Perfect geschikt dus om er bij Dongo en Kasha grapjes mee uit te halen!
Op het laatste nippertje merkt Woppy dat hij de verjaardag van Wizzy helemaal vergeten is. Wat nu gedaan? Woppy heeft niet eens een cadeautje voor zijn jarig vriendinnetje!
Dongo en Kasha maken een mooie toren. Wizzy zou graag meespelen, maar ze mag niet. Dan vindt ze plots een fluitje. Wat zou ze daarmee van plan zijn?
Kasha, Dongo en Wizzy spelen handjeklap. Plots komt Woppy aangeslenterd. Hij is doodongelukkig en een beetje in paniek. Hij is namelijk iets kwijt!
Dongo en Kasha bouwen een mooie toren met suikerklontjes. Natuurlijk kunnen Wizzy en Woppy het niet laten om het duo te pesten. Keer op keer slagen de muizen erin het mooie bouwwerk door elkaar te gooien. Maar dan krijgt Kasha een idee.
Op een gigantisch rietje kan je heel leuk toeteren. Kasha trompettert vrolijke deuntjes en Wizzy en Dongo dansen. Maar waar is Woppy? Vindt hij trompetteren niet leuk misschien?
Dongo heeft een lekkere noot en gaat die straks heerlijk opsmullen. Maar eerst doet hij nog een tukje en dat is niet zo verstandig. Zeker niet als Woppy in de buurt is.
Woppy wil zijn turnkunsten laten zien aan zijn vrienden en hangt een turnstaaf in de kooi van Kasha. Wizzy, Kasha en Dongo willen dat natuurlijk ook wel eens proberen.
Woppy heeft een soepblik gevonden en maakt er naar hartelust muziek mee. Wizzy en Kasha vinden dat fantastisch en doen meteen mee. Net nu Dongo een heerlijk rustig tukje wou gaan doen.
Woppy besluit om van een lege notendop een akelig masker te maken. Hiermee kan hij al z'n vriendjes de stuipen op het lijf jagen.
Met veel liefde maakt Dongo een cadeautje klaar voor Wizzy. Voor hij het gaat afgeven doet hij nog gauw een klein tukje. Maar Woppy heeft gezien wat Dongo van plan is en wil daar natuurlijk een stokje voor steken.
Wizzy en Dongo staan te dansen voor de radio. Het duurt niet lang voor Kasha zich aanbiedt om samen met haar te walsen. Woppy ziet het dansende paar en wil natuurlijk meteen bewijzen dat hij dat veel beter kan.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks