Special Forces

Special Forces

Meedogenloze fysieke en psychologische tests, slaapgebrek en honger: dat staat de bekende rekruten te wachten die zich wagen aan een loodzware training van de Special Forces. Wie breekt en wie overstijgt zichzelf?

Afleveringen

6 afleveringen

Een nieuwe lichting bekende Vlamingen begint aan het grootste avontuur van hun leven. Met de 'shock and awe'-methode halen de Special Forces-instructeurs de rekruten meteen uit hun comfortzone. Vanop een vissersboot moeten ze namelijk allemaal in de oceaan springen, met als doel gezamenlijk de Zuid-Afrikaanse kust te bereiken.
Na de opdracht in de oceaan volgt een onverwachte uitdaging: de 'milling'. Na een zware drill volgt een bokssessie van twee minuten tegen een SF-instructeur. Bij een krachtige waterval bekruipt hen opnieuw de angst voor water en moeten ze twintig meter omhoog klimmen langs een gladde rotswand.
Na slechts 30 uur training en een uurtje slaap staan de Special Forces rekruten voor een loodzware uitdaging: de Devil Run. In een hitte van meer dan 30 graden moeten ze achter een legertruck lopen. Daarna moeten ze één voor één vanaf twaalf meter hoogte springen.
Niet alle rekruten springen even nauwkeurig om met hun materiaal. De groep moet dan ook boeten voor de nonchalance van een kandidaat. Na de hoogtevrees worden de deelnemers geconfronteerd met hun volgende angst: claustrofobie.
Bij de rekruten beginnen de fysieke ongemakken door te wegen. Vermoeid beginnen ze aan de 'Lunch Dump'. Met een lege maag moeten de kandidaten met kaart en kompas eten voor elkaar zoeken. Als ze de verstopte proviand niet vinden, betekent dat voor sommige kandidaten geen eten.
Om de eindmissie te bereiken, moet er binnen het team wederzijds vertrouwen zijn. Daarom dwingen de instructeurs de rekruten om in het zogemaande 'peer rapport' heel eerlijk te zijn over zichzelf en de anderen. In de 'bear crawl' worden de kandidaten volledig uit hun comfortzone gehaald.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks