Samson & Marie Ijsjestijd

Samson & Marie Ijsjestijd

Vlaamse kinderserie over de belevenissen van Marie en haar bobtail Samson, hun vrienden en buren

Afleveringen

50 afleveringen

De Burgmeester wil het pop-up ijssalon plechtig openen, als hij eerst een bolletje vanilleijs mag proeven.  Na dat eerste bolletje wil hij meer. Samson en Marie zien dat niet zitten, en de Burgmeester dreigt ermee het ijssalon te sluiten.
Bill steekt de stekker van een kapotte ventilator in om wat koelte te brengen voor Samson en Marie op een hete zomerdag, maar alle elektriciteit valt uit.  Het ijs smelt. Een kramp... tot Bill ontdekt dat dit lekkere milkshakes oplevert. 
Samson en Marie proeven van de koekjes van Florentine, maar vinden ze niet lekker. Maar ze durven dat niet te zeggen om haar niet te beledigen. Florentine denkt dat Samson en Marie dol zijn op haar koekjes en blijft er maar bakken. 
Tarik zet een grote mond op en vertelt aan iedereen die het wil horen dat hij al menige tombola heeft gewonnen. Om te bewijzen dat hij ook de SuperTombola van Samson en Marie kan winnen, besluit hij voor een keertje vals te spelen. 
Trees krijgt haar schilderijen niet verkocht aan Hans van de Galerij. Samson heeft een idee: ze houden een tentoonstelling in het ijssalon. Maar Trees zet zoveel schilderijen dat Samson en Marie geen ijsjes meer kunnen verkopen.
De Burgemeester verkleedt zich als koe voor het carnavalbal. Dat pak heeft hij geleend van de brandweercommandant om te bewijzen dat hij beter verkleed is dan Samson en Marie.  Maar de rits zit vast en hij krijgt het pak niet meer uit. 
Bill vindt een triangel. Hij besluit op te treden als muzikant en een concert te geven in het ijssalon. Maar alle klanten vluchten. Samson en Marie proberen Bill op andere gedachten te brengen, maar daardoor gaat het van kwaad naar erger...
Reclame voor het ijssalon is altijd welkom. Daarom besluiten Samson en Marie een reclamespot te maken. Ze zoeken naar een coole slogan voor de spot. Florentine wil hen helpen, maar komt zelf wel heel graag heel veel in beeld.
Tarik wil bewijzen dat hij met één ademteug tien minuten lang aan één stuk op zijn fluitje kan blazen. Hij beseft dat dit niet gaat lukken en dat hij te pocherig is geweest. Daarom speelt hij vals met een muziekbox en een plant. Een plant?
De Burgemeester gaat naar Parijs voor een Conferentie van Burgemeesters. Maar de burgemeester spreekt niet zo goed Frans. Daarom zal Marie zijn kennis van het Frans wat bijspijkeren. Maar dat loopt niet helemaal volgens plan.
Samson en Marie steken in elke brievenbus een bonnetje voor een gratis ijsje. De Burgmeester komt zijn ijsje halen. Maar wanneer hij er nog wil, zal hij moeten betalen. Dat ziet de Burgemeester niet zitten. Hij bedenkt een plannetje.  
Bill heeft serieuze tandpijn, maar is bang van de tandarts. Daarom weigert hij om te gaan. Samson en Marie willen Bill overtuigen om toch naar de tandarts te gaan door allerhande drastische alternatieven voor te stellen.
Marie wil heel graag een keukenrobot: de perfect mix 9000. Als Florentine een pakket laat leveren voor zichzelf, opent Marie de doos en ontdekt dat er een Perfect Mix 9000 in zit. Ze wil hem gebruiken, maar maakt hem stuk. Wat nu?
Tarik wil eens in de plaats van Marie in het ijssalon staan, maar Marie weigert. Daarom doet hij alsof hij zijn benen heeft gebroken en vraagt Marie om hem te vervangen als turnjuf. Dan moet hij wel in haar plaats in het ijssalon staan!
Trees wil van haar favoriete hond een portret maken, omdat Hans van de Galerij hondenportretten mooi vindt. Samson zal model moeten staan. Maar het duurt heel lang en Trees begint telkens opnieuw omdat ze steeds gestoord worden door Marie.
De Burgemeester heeft tegen zijn broer Basiel  op hun familiefeest liggen pochen en gezegd dat hij naar Australië gaat. Samson en Marie moeten hem helpen wanneer hij belt met Basiel om Basiel te doen geloven dat hij echt in Australië zit.  
Bill is jarig en Samson en Marie gaan vanavond een feest geven. Maar eerst gaan ze doen alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn. Maar het loopt helemaal mis als Bill denkt dat zijn vrienden hem echt vergeten zijn. Hij beslist te verhuizen....
Samson en Marie hebben een tekenwedstrijd georganiseerd. Tarik wil meedoen met de wedstrijd. Als hij van Marie en Samson te horen krijgt dat alleen kinderen mogen meedoen, komt Tarik terug, vermomd als zijn kleine broertje Malik.
Samson en Marie zijn op zoek naar de ijskampioen. Wie het snelst een grote portie ijs naar binnenspeelt, krijgt zijn foto in het ijssalon! Tarik gaat de uitdaging aan om ijs te eten tegen Samson. Maar om te winnen speelt Tarik vals.
Marie heeft van haar vriendje Robert een waaier uit China gekregen. Marie legt aan Samson uit dat je daar dingen mee kan vertellen door hem open of dicht te doen. Als Bill de waaier in handen krijgt, denkt Marie dat hij op haar verliefd is.
Wanneer Samson als waakhond op een schilderij van Trees moet passen, maakt Marie er per ongeluk een veeg op. Als Marie het schilderij probeert te redden wordt het alleen maar erger. Marie weet niet wat te doen. Wat zal Trees hiervan vinden?
Marie fopt Samson met een knuffelpapegaai. Die denkt dat het een echte papegaai is, die kan praten. Marie probeert dit ook eens bij Bill. Bill gelooft het en ziet in hem een nieuwe vriend. Wanneer de papegaai weg is, is Bill in alle staten!
Marie maakt als verrassing voor Florentine een nieuwe bakkersmuts voor haar jubileum van de bakkerij. Florentine merkt dat Marie een bakkersmuts opzet en denkt dat die zelf een bakkerij gaat beginnen.  Daar is Florentine het niet mee eens!
Trees kan de toekomst voorspellen. Dat willen Samson en Marie wel eens zien. Als Trees eerst voor de hand liggende dingen voorspelt, vindt Marie er niet veel aan. Maar dan besluit Trees de toekomst een handje te helpen. 
Marie verzamelt kaartjes die in koekendozen zitten. Ze moet nog 1 kaartje hebben: De Gouden Ster. Samson wordt verplicht om heel de tijd  koeken te eten, want Marie koopt massaal dozen om dat éne kaartje te vinden.
De Burgmeester wil knalgroen kiwi-ijs eten, net zoals in Hawaï. Maar die smaak hebben ze niet. Samson en Marie ontvangen een brief van de Vereniging van ijsverkopers dat ze verplicht zijn om alleen maar knalgroen kiwi-ijs te verkopen. 
Brandweerman Bill mag in de brandweerkazerne alle taakjes doen, behalve branden blussen. Hij  zou zo graag eens een brand blussen. Marie laat hem op de soep passen die op het vuur staat, want dat is ook levensgevaarlijk. Maar dat gaat fout.
Florentine mag eindelijk eens een artikel schrijven voor de krant van haar zwemclub. Ze zal Samson en Marie interviewen. Als die maar met alledaagse dingen afkomen, zorgt Florentine dat er wat pittigere dingen gebeuren in het ijssalon.
Tarik overtuigt Samson en Marie om ijsjes te leveren bij de klanten. Tarik zal ze leveren, met zijn rugzak.  Maar Tarik eet om de hoek zelf alle ijsjes op. Als de klanten beginnen te klagen, begint het bij Marie te dagen....
Wanneer Bill een goocheltruc doet, tovert hij Marie weg. Althans dat denkt hij, want Marie is zonder dat Samson en Bill het zagen in het busje gaan liggen om te slapen. Wanneer Bill Marie niet krijgt terug getoverd slaan ze in paniek.
Marie verliest zich helemaal als manager. Een ideeënbus met zotte ideeën van Trees laten Marie echter niet inzien dat ze slecht bezig is, neen, Marie verliest zich nog meer, tot ze zelfs ijsjes wil gooien naar de klanten: Time is money! 
Als Marie Samson in een baby-olifantpakje steekt, denkt de Burgmeester dat hij echt een baby-olifant is. Hij nodigt meteen alle burgemeesters van omringende steden uit om via een online meeting de baby-olifant voor te stellen.
Wanneer door een misverstand Bill denkt dat Samson en Marie naar Australië verhuizen, zal hij er alles aan doen om hen hier te houden. Hij besluit zelfs de banden van hun busje plat te laten, zodat ze niet kunnen vertrekken.
Florentine zegt tegen Samson en Marie dat De Koning bij haar op bezoek komt. Samson en Marie vragen of Florentine met De Koning ook bij hen langskomt. Samson en Marie verliezen zich in de voorbereiding van een Koninklijke ontvangst. 
Tarik is zijn nieuwe fluitje kwijt. Hij denkt dat hij het in het ijssalon is verloren of dat iemand het heeft gestolen. Nadat hij de klanten lastigvalt en wegjaagt verdenkt hij Marie en Samson. Hij onderwerpt hen aan een verhoor....
Het is gedichtendag. Marie wil een liefdesgedicht voor Robert schrijven. Als Trees langskomt en haar kunstig licht over het gedichtje laat schijnen, draait het uit op een ruzie tussen Marie en Trees. Die ontaardt in een heuse rap-battle. 
Wanneer Marie verneemt dat Samson met Florentine gaat ravotten, is Marie verbaasd. Als Marie dat aan Samson uitlegt en erbij vertelt dat Samson wel eens vuil zou kunnen worden en dan in bad moet, heeft Samson helemaal geen zin meer.
Op fopjesdag wil Marie Trees eens foppen. Ze geeft haar een magisch penseel. Al wat je schildert verdwijnt. Marie laat Trees een paar dingen schilderen die ze zelf laat verdwijnen. Trees fopt Marie op haar beurt met een brief van Robert. 
Als de Burgemeester hoort dat er een anonieme inspecteur langskomt bij Samson en Marie om een ster uit te delen aan het ijssalon, besluit hij zich te verkleden om op die manier aan gratis ijs te geraken. Het loopt niet helemaal snor...  
Bill krijgt van Samson en Marie een gloednieuwe fiets. Hij moet hem maar meteen eens uitproberen. Maar Bill is niet zo happig en vindt uitvluchten om maar niet te moeten starten. Blijkt dat Bill helemaal niet kan fietsen. 
Marie leest in de krant dat een boef een koffer geld gestolen heeft. Wanneer Florentine langskomt en vraagt ze of ze een koffer mag achterlaten, kan Marie haar nieuwsgierigheid niet de baas en ontdekt ze geld en een bivaksmuts in de koffer.
Samson en Marie moeten poetsen. Tarik vindt dat Marie dat maar traag doet, hij kan dat uiteraard sneller. Zijn grote mond zet Marie aan om hem een lesje te leren. Marie bedenkt een plannetje en laat Tarik alle poetsklussen voor hen doen...
Trees heeft een kunstige ring gemaakt voor Marie. Marie vindt de ring niet echt mooi, maar om Trees niet te kwetsen draagt ze hem alleen als Trees erbij is. Haar plannetje lukt, maar dan verliest Marie de ring. Wat moet ze nu doen? 
De Burgmeester installeert luidsprekers in het pop-up ijssalon. Dat vinden Samson en Marie leuk tot er loeiharde Tirolermuziek weerklinkt. De klanten gaan lopen. Marie wil dat de Burgmeester ermee stopt, maar die heeft er geen oren naar.
Marie zegt dat ze meteen ziet wanneer iemand liegt. Wanneer Bill langskomt, wil hij een ijsje. Bill zegt dat hij heel veel keelpijn heeft en dat ijsjes daar goed voor zijn. Marie volgt haar neus en denkt dat Bill liegt. Maar is dat wel zo?
Samson vertelt na een telefoontje met het vriendje van Marie dat Marie met hem een tangoprijs moet halen. Marie is in de wolken. Zal Robert met haar een tango dansen en dan een prijs winnen? Maar oei, Marie kan helemaal geen tango dansen. 
Tarik wil de concurrentie aangaan met Samson en Marie. Als Tarik er met een sjofele koelbak met ijsjes staat, blijkt dat de klanten zijn ijsjes niet willen.  Hij besluit om het ijs van Samson en Marie slechter te maken.... 
Trees probeert haar eigen ontvoering te ensceneren omdat niemand tijd maakt voor haar. Bij een poging met een ontvoerdersbrief loopt het mis, want niemand leest de brief die ze stiekem op de toog legt omdat Marie er wat dossiers op legt.
Marie probeert een draaikubus op te lossen, maar ze krijgt niet elk vlak in één kleur. Als Bill langskomt, lost die tot grote verbazing de draaikubus in een paar tellen op. Marie wil bewijzen in een wedstrijdje dat ze dat ook zo snel kan.
Florentine heeft een auditie gedaan voor een musical, maar het liep helemaal mis.  Nu zal ze niet kunnen optreden en applaus ontvangen.  Florentine is er het hart van in.  Samson en Marie zorgen ervoor dat ze haar applaus toch krijgt. 
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks