Piet Piraat WonderWaterWereld

Piet Piraat WonderWaterWereld

In de wonderwaterwereld ga je samen met Piet Piraat in zijn duikschuit op ontdekking in de zee. We ontmoeten de meest ongelofelijke vissen en zeedieren

Afleveringen

20 afleveringen

Piet gaat op zoek naar grote bultruggen.
De manta lijkt wel onder water te vliegen.
Piet zoekt een kolos met een vin op zijn rug.
De duikboot van Piet Piraat trekt vandaag naar de koude noordpool. Daar gaat Piet op zoek naar een heel groot, wit zoogdier... Nee, geen ijsbeer, maar een witte walvis!
De duikschuit van Piet Piraat vaart vandaag naar een hele koude plek in de oceaan. Op Antarctica gaat Piet op zoek naar de zeeluipaard en de orka, echte roofdieren die onder het ijs zwemmen.
Door zijn periscoop ziet Piet een heel lief en slim zoogdier rondspringen. De dolfijn tuimelt erop los!
De duikschuit van Piet vaart naar koude oorden op zoek naar een vogel die niet kan vliegen. De keizerspinguïn is de grootste pinguïnsoort die op onze planeet rondwaggelt en leeft alleen op Antarctica. Zou Piet er vandaag eentje vinden?
Onder water vind je ook dieren waarvan je zou denken dat ze boven water leven, zoals een paard of een draak. Dat zijn dan wel zeepaardjes en zeedraakjes!
Sommige dieren leven zowel op het land als in het water, net als de groene zeeschildpad. Die kunnen meer dan tachtig jaar oud worden en onder water lijkt het wel alsof ze kunnen vliegen!
In de zeven zeeën zwemmen ook enkele hele grote en speciale dieren, zoals de hamerhaai met z'n vreemde kop. Er bestaan nog meer vissen met gekke dingen op hun kop, zoals de marlijn.
Vandaag zoekt Piet een dier dat zowel in zee als op het land leeft. Iedereen kent 'm wel, de ijsbeer! Hij leeft alleen op de noordpool en zou de grootste beer ter wereld zijn. H
Een schaaldier dat iedereen wel kent is de krab, met z'n twee scherpe scharen. En de zee zit natuurlijk helemaal vol met zo'n krabbetjes! Volgens het grote boek van Piet zitten ze vaak in de buurt van scheepswrakken...
Vandaag gaat Piet op zoek naar een echt zeemonstertje, een soort van hagedis onder water. De zeeleguaan! Die lijkt wel een beetje op een minidinosaurus en is ook verre familie van de krokodil.
Net als de bekende krab heeft ook de kreeft twee grote scharen. Zo'n kreeft is dan wel heel lang en heeft ook een hard beschermend schild. Wist je trouwens dat een kreeft tien poten heeft, inclusief die twee scharen?
Een ontmoeting met het dier van vandaag is meestal niet zo fijn! In zijn grote boek ziet Piet dat een kwal meestal een ronde bovenkant heeft met slierten onderaan. Tentakels, natuurlijk.
Piet bezoekt vandaag een heel klein en schattig diertje dat je altijd aan het lachen kan maken. De naam 'clownvis' zegt je misschien niet veel, maar je kent ze zeker en vast wel!
Er zitten niet alleen mooie en schattige dieren in de zee, sommige vissen zijn ook heel lelijk. Zoals de hengelaarsvis! Piet is er wel grote fan van, want het is eigenlijk een heel slim dier. Hij heeft namelijk een geweldig trucje om prooien te lokken!
Piet Piraat verkent vandaag de bodem van de zee op zoek naar twee echte monstertjes. De murene is een hele lange vis die tot twee meter lang kan worden.
Vandaag gaat Piet op zoek naar een heel bijzondere vis, een klein duiveltje zelfs. De koraalduivel is rood-wit gestreept en ziet er ook wel een beetje eng uit! Ook een zeester kan er soms eng en stekelig uitzien, zoals de doornenkroon.
Piet zoekt vandaag twee reuzegrote onderwaterdieren. De potvis is een gigantisch zoogdier, maar geen vis. Als hij ademt spuit hij een gigantische waterstraal de lucht in!
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
€ 9,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks