Voices of Liberation

Voices of Liberation

De geschriften en ooggetuigenverslagen van oorlogsdeelnemers helpen het verhaal van de bevrijding van Europa tijdens WO II te vertellen in deze historische docuserie.

Afleveringen

11 afleveringen

Thomas Brodie-Sangster is acteur. Zijn overgrootvader heeft zijn landhuis tijdens WOII ter beschikking gesteld als basis voor Franse spionnen, die cruciaal waren bij het voorbereiden van de landingen in Normandië.
Een door Bletchley Park onderschept bericht, een interview met een Amerikaanse soldaat en een bericht van Stalin aan Churchill helpen de schrijnende gebeurtenissen van D-Day in beeld te brengen.
De belastende geallieerde campagne om Normandië te bevrijden inspireert een gedicht van een Britse officier, een brief van een Amerikaanse soldaat aan zijn broer en een toespraak van Eisenhower.
Het dagboek van een Parijzenaar, een brief van een lid van het Franse verzet en het dagboek van een Franse officier vertellen over de bevrijding van Parijs van de Duitse bezetting.
Een radioboodschap van Eisenhower en een krantenartikel helpen bij het beschrijven van de veeleisende geallieerde strijd om België te bevrijden.
Een brief van een Britse soldaat, een briefje van Eisenhower en een gedicht van een officier belichten de noodlottige geallieerde operatie in Nederland.
Om de Schelde veilig te stellen, voerden de Geallieerden een moeilijke campagne, zoals blijkt uit een dagboek van een officier, een brief van een soldaat en een Brits radiobericht.
Een gedicht van een moeder en een passage uit een roman van Hemingway leggen het geallieerde offensief in het verraderlijke Hürtgenwoud bloot.
Een brief van Montgomery aan Eisenhower en een gepassioneerde toespraak van Patton illustreren de hevige campagne in de Ardennen in België.
Een interview met een oorlogscorrespondent en een brief van een Amerikaanse soldaat helpen bij het beschrijven van de geallieerde oversteek van de Rijn en de bevrijding van de concentratiekampen.
De inname van Berlijn door het Rode Leger en de overgave van de nazi's worden weergegeven door het schrijven van een Amerikaanse oorlogsverslaggever en een ondervragingsinterview.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers