Tip de Muis

Tip de Muis

Tip de kleine muis leeft met zijn familie in de diepe bossen. Tip doet niet altijd wat van hem verwacht wordt. Zo begeleidt hij kleuters door dagdagelijkse avonturen die zij zelf ook beleven en hen stimuleren hun omgeving te ontdekken.

Afleveringen

26 afleveringen

Mama stelt wat huisregels op voor Tip. Omdat Tip liefst geen regels wil, gaan mama en papa akkoord om dat te proberen. Maar Tip komt al snel tot de ontdekking dat regels toch nodig zijn.
Tip en Jody ergeren zich aan hun kleine broertje en zusje en spelen dat ze hen weg kunnen toveren. Maar als Tip denkt dat zijn zusje echt is weggetoverd, is hij daar toch verdrietig over.
Tip speelt met zijn vriendjes aan zee. Met wat zeewier op zijn kop speelt hij het zeewiermonster. Daardoor stinkt hij heel erg. Van mama moet hij in bad, maar daar heeft Tip geen zin in.
Tip ziet er tegenop dat hij met Tippy bij zijn tantes moet logeren omdat papa en mama een dagje weg zijn. Maar de tantes blijken een schatzoektocht te hebben voorbereid en dan is het opeens niet meer zo erg.
Tip en Jody denken dat jongens beter zijn dan meisjes waardoor ruzie ontstaat en de meisjes weg gaan. Dan krijgt Tip een lesje over wat meisjes allemaal kunnen en later doen ze zelfs een wedstrijdje tegen de meisjes. Wie zal er winnen?
Er komt een klein fretje op visite. Tip moet z'n speelgoed delen, maar hij vindt 't maar niks dat Gugu al zijn spulletjes in z'n mond stopt.
Tip en Jody willen heel graag de hardloopwedstrijd winnen. Ze besluiten om vals te spelen, maar winnen is dan ineens niet meer zo leuk.
Het sneeuwt en Tip wil graag met de slee spelen. Helaas moet hij van zijn moeder naar school. Daar heeft Tip geen zin in. Gelukkig heeft mama een idee.
Tip verzint steeds verhalen die niet waar zijn. Daardoor gelooft niemand hem meer wanneer hij iets vertelt wat wel waar is.
Jody speelt vandaag liever met Billy. Daar wordt Tip heel boos om. Wanneer ze op uitstap gaan met de klas verdwalen Tip en Jody samen. Ze moeten weer vriendjes worden om samen de weg terug te vinden.
Papa en mama moeten weg en Hetty komt oppassen. Maar Tip kent haar nog niet en wil geen oppas. Totdat hij kennis maakt met haar en veel plezier heeft. En dan wil hij dat ze niet meer weg gaat.
Tip vindt een rups in de tuin. Hij wil hem graag houden als huisdier.
Tip maakt tijdens het verstoppertje spelen de trui van Marylou stuk. Omdat hij denkt dat hij dan naar de gevangenis moet, verstopt hij zich in zijn kamer. Maar dan komt agent Albert op bezoek.
Tip speelt piraatje met zijn vriendjes. Van mama moet hij een zwemvest aan maar daar heeft Tip helemaal geen zin in.
Om te weten wat de verschillende beroepen inhouden, gaan Tip en zijn vriendjes een dagje meelopen met iemand. Alleen Tip wil liever niet in de kapsalon, want dat is saai. Hij wil eigenlijk met politieagent Albert mee.
Tip wil zichzelf extra knap maken voor het familieportret. Maar wanneer hij zijn haar probeert te verven gaat er iets mis.
Tip logeert bij oma en opa en is bang in het donker. Samen met opa gaat hij op monsterjacht.
Tip mag de robot van Jody lenen. Hij laat hem buiten in de regen staan, waardoor hij een beetje gaat roesten. Gelukkig kan de vader van Tip de robot weer repareren.
Tip wil geen groenten eten omdat hij denkt dat ze vies zijn. Oma leert hem dat groenten juist lekker en gezond zijn.
Tip organiseert een slaapfeestje en Billy wil eerst niet komen omdat hij bang is voor het onweer dat gaat komen. Didi en Tip beloven hem te beschermen als hij toch komt, want zij zijn nergens bang voor. Of toch wel?
Tip wil de dag doorbrengen met zijn vader. Helaas moet papa werken en dat vindt Tip niet leuk.
Tip verliest Teddy in de winkel en wil hem gaan zoeken. Maar het is al donker en dan is het heel eng in het bos.
Tip wil niet naar de dokter. Hij is verkouden en heeft keelpijn, maar hij is bang dat hij een prik krijgt of een bitter drankje moet drinken. Gelukkig is dokter Grootstaart heel aardig en grappig.
Voor een verkleedfeest heeft iedereen zijn eigen kostuum gemaakt. Maar Tip is niet tevreden over dat van hem. Tante Lena helpt hem uiteindelijk door met fantasie je eigen ontwerp te maken.
Tip krijgt bezoek van Billy. Mama geeft Billy de hele tijd complimentjes. Tip wordt jaloers en loopt weg. Mama vindt hem en legt hem uit dat hij en Tippy voor altijd haar favorieten zijn.
Juffrouw Maggie is jarig en de leerlingen willen haar een concert cadeau geven. Tip wil persé klarinet spelen, maar hij kan er niks van. Gelukkig blijkt hij wel goed te kunnen rappen. En zo kan hij toch meedoen met het concert voor de juf!
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand
€ 15,95 € 20,95
PROMO: Bespaar nu 30%
€ 8,95 € 12,95
€ 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Premium jaarlijks