The New Nurses

The New Nurses

Denemarken, de jaren 50: Erik en Anna behoren tot de eersten die worden toegelaten tot een verplegeropleiding waar zowel mannen als vrouwen aan mogen meedoen. Maar de opleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Afleveringen

6 afleveringen

Het is 1952: Denemarken heeft een groot tekort aan verpleegsters en daarom is de directrice van het Fredenslund-ziekenhuis een omstreden proef begonnen. Voor het eerst zal het ziekenhuis ook mannen opleiden.
Het ziekenhuis kan een grote donatie krijgen als het schittert tijdens een inspectie, maar vuile instrumenten blijven opduiken. Anna haar eerste toegewezen patiënt roept herinneringen op, terwijl zij en Erik dichter naar elkaar toe groeien.
Fredenslund staat onder druk door de polio-epidemie en de studenten voeren al vroeg in hun opleiding belangrijke taken uit. Erik moet leren zijn emoties te beheersen, terwijl Bjorn Suzanne een geheim vertelt.
Erik ondervindt moeilijkheden bij een grote test. Anna ziet een andere kant van Suzanne wanneer een patiënt met een pijnlijk verleden wordt opgenomen. Lis nodigt de mannen uit voor een geheim feest in de vrouwenvertrekken.
Eriks vader wordt in het ziekenhuis opgenomen omdat hij drinkt. Erik probeert hun relatie voor Anna te verbergen. Ondertussen komt Suzanne in de problemen, zit Bjorn met een dilemma en gaat Nina een nieuwe toekomst tegemoet.
Het einde van de proeftijd is in zicht en het belangrijkste examen nadert, maar Erik vindt studeren nog steeds een uitdaging. Suzanne is uitgeput en als Anna haar probeert te helpen, slaat het noodlot toe.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers