The Bridge

The Bridge

The Bridge is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

Afleveringen

10 afleveringen

Een oude olietanker botst op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken. Er blijkt geen crew aan boord te zijn, wel enkele Zweedse en Deense jongeren, vastgeketend in het vrachtruim. Saga krijgt de leiding over het onderzoek.
Nadat testen hebben aangetoond dat Saga en Martin niet besmet zijn, mogen ze het ziekenhuis verlaten en hun onderzoek verder zetten. Online verschijnt er een video waarbij figuren in dierenmaskers verantwoordelijkheid opeisen voor het virus.
Saga en Martin zijn op het spoor van de eco-terroristen. Ze ontvingen een anonieme tip, maar dit zorgt ervoor dat de daders op hun hoede zijn en voorzichtiger zijn geworden. De groep lijkt verdeeld te zijn en de politie zit hen op de hielen.
Het lijk van één van de eco-terroristen wordt gevonden, zelfmoord uitgesloten. Ze zijn nog steeds op zoek naar de leider van de misdadige bende. De sporen leiden naar een IT-bedrijf in Kopenhagen, maar er is verder geen spoor van hen.
Laura, de kroongetuige, ontwaakt in het ziekenhuis, maar ze leidt aan geheugenverlies. Er is een nieuwe aanslag. Ook verschijnt een nieuwe video online waarin de gemaskerde figuren te zien zijn. Het privéleven van Saga leidt nergens heen.
Martins zoon is ziek en waakt in het ziekenhuis over hem. Als Saga langskomt om Martin te informeren, stelt ze vast dat er meer aan de hand is. Nieuwe vergiftigingen worden gelinkt aan hun zaak en ze ontdekken een boot op de bodem van de zee.
De terroristen dreigen een fabriek op te blazen en opnieuw blijkt dezelfde groep achter de aanval schuil te gaan. Maar deze keer vinden Saga en Martin een link tussen alle verschillende aanslagen. En die link leidt naar een bepaalde locatie.
Saga en Martin vermoeden dat hun rapporten valse informatie bevatten en dat kan alleen maar wanneer één van hun eigen mensen hen bedriegt. De kroongetuige helpt hen deze keer wel verder en Martin bezoekt Jens opnieuw in de gevangenis.
Nu ze een robottekening hebben van de dader, staat het onderzoek een heel stuk verder. Maar wanneer ze denken dat de zaak opgelost, blijkt nog 1 cruciaal puzzelstuk te ontbreken. Hun sporen leiden hen naar Kastrup Airport.
Het is duidelijk geworden dat nog lang niet alle verantwoordelijken gevat zijn. Bovendien blijft de vraag wie Mikkel Høst is. Het wordt een heuse race tegen de klok. Een dodelijk spel en vele levens staan op het spel.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers