The Bridge

The Bridge

The Bridge is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

Afleveringen

10 afleveringen

Het lichaam van een vermoorde vrouw wordt gevonden op de Öresundbrug, pal op de grens tussen Zweden en Denemarken. Voor de Zweedse politie komt Saga Norén ter plaatse. De Denen sturen Martin Rohde.
De brugkiller laat van zich horen in de media. De moorden die hij gepleegd had, dienen een hoger doel: aandacht vestigen op problemen in de maatschappij waarvan iedereen zich bewust is, maar die om een of andere reden niet worden aangepakt.
De brugkiller confronteert de mensen opnieuw met een blinde vlek in onze maatschappij: het groeiende aantal behoeftige mensen die door de mazen van het sociale vangnet vallen.
Of de dakloze man zijn ontvoering zal overleven, hangt af van de vier huisbazen die de seriemoordenaar onder druk zet. Als zij op tijd zijn losgeld betalen, komt het in orde.
De moordenaar-activist presenteert zijn derde maatschappijaanklacht. Hij heeft het gemunt op de besparingen in de geestelijke gezondheidszorg. Die komen er volgens hem op neer dat mensen worden afgescheept met een schouderklop en pillen.
Een nieuwe dag breekt aan en een nieuw maatschappelijk probleem komt op het bord van de politie terecht. Een aantal politiemensen wordt beschuldigd van mishandeling van een immigrant. Een van de verdachten wordt ontvoerd.
Het vijfde en laatste probleem dat de killer op zijn hoogst eigen manier onder de aandacht wil brengen, is onze onverschilligheid tegenover kinderarbeid elders in de wereld. Een bus vol schoolkinderen verdwijnt spoorloos.
Saga en Martin arresteren een collega-politieman die ze ervan verdenken de Bridge-killer te zijn. Maar hij heeft een waterdicht alibi voor alle gepleegde misdaden. Toch blijft er iets knagen bij de speurders.
De puzzelstukken van de zaak rond de Bridge-killer beginnen op hun plaats te vallen. Er zijn aanwijzingen die Saga en Martin in de richting van een verdachte duwen. Martin beseft dat de zaak voor hem een bijzonder persoonlijk karakter heeft.
Saga geraakt gewond bij een vuurgevecht met de moordenaar, die erin slaagt te ontsnappen. Ondanks haar schotwonde blijft ze doorwerken, vastberaden de zaak op te lossen.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand € 13,95 € 19,95 € 8,95 € 11,95 € 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Basic jaarlijks