Raveleijn

Raveleijn

Joost ontdekt in het bos vlakbij zijn nieuwe huis een oude stadspoort. Raven leiden hem samen met zijn broers en zussen door de poort. Zij veranderen in volwassen ruiters en de raven in prachtige paarden. Er staat hen een groot avontuur te wachten.

Afleveringen

12 afleveringen

De zevenkoppige familie Woudenberg is onderweg, maar waar naartoe? Ze komen aan bij een oude herberg. De familie stapt D'Oude Herberg binnen. Wordt dit misschien hun nieuwe huis?
Al twee weken wonen ze in D'Oude Herberg. De meesten hebben hun draai gevonden, behalve Thomas. De tweeling vinden het prima. Als verrassing krijgen ze van papa een hondje, waar ze allen mee gaan wandelen in het bos. Plots is Joost verdwenen.
Joost wordt door een mysterieuze vrouwenstem naar een plek in het bos geleid. Hij ziet een vervallen stadspoort met de naam Raveleijn. Wanneer hij het woord uitspreekt, verschijnt er opeens in gouden letters: Waar Raven Ruyters zullen zeyn.
Joost vertelt over zijn avontuur achter de poort. Niemand gelooft hem. Zelfverzekerd pakt hij zijn rugzak in en gaat terug naar het bos. Thomas, Maurits, Lisa en Emma besluiten met hem mee te gaan.
In een explosie van hoefgetrappel galopperen vier glanzende paarden met vier ruiters op hun rug aan de andere kant de poort uit. Verbaasd en verschrikt kijken de vier broers & zussen elkaar aan. Wat is er aan de hand?
Gevangen in netten liggen de Vijf op de grond. Ineens fluistert een van de bannelingen: "Ze zijn het, het zijn De Vijf!". Zouden de Vijf kinderen Woudenberg echt de uitverkoren Vijf zijn?
Ze hebben alle vijf geen oog dichtgedaan en zitten half slapend aan het ontbijt. De meiden zoeken hun moeder op in haar atelier. Daar zien ze de nieuwste schilderijen, met hen vijf als Ruiters. Ze zegt dat de Ravenvrouw haar inspiratie gaf.
De Vijf keren terug in het dorp van de Bannelingen. Samuël & Samira laten hen het boek zien waarin de oudste sagen en legendes staan over het graafschap Ravenbosch en de stad Raveleijn. Ze vertellen over de 5 elementen.
Thomas weet de Graffers weg te jagen. De zes gaan in volle galop richting Raveleijn. Samuël realiseert zich dat de bannelingen de Vijf moeten helpen. Hij roept iedereen op om zich klaar te maken voor hun vertrek naar Raveleijn.
In de grotten kijken bannelingen beschuldigend naar de Vijf vanwege de komst van de wachters. Thomas besluit dat ze weg moeten gaan om de bannelingen te beschermen, ook al is hun training niet voltooid. Ze zullen de Graaf verslaan!
De Vijf komen aan bij Raveleijn. Graaf Olaf stuurt zijn Graffers op ze af. Gelukkig ontdekken ze een zwakke plek en binnen de kortste keren zijn de Graffers verslagen. Maar dan begint de grond te trillen. Wat heeft de graaf nog meer in petto?
Graaf Olaf heeft nog een laatste verrassing voor de Vijf ruiters. Zal het ze lukken om door het gebruik van hun eigen krachten en vooral goed samen te werken, Raveleijn te redden?

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers