Last Week Tonight with John Oliver

Last Week Tonight with John Oliver

John Oliver neemt op zijn eigen messcherpe manier de actualiteit onder de loep en ontleedt het nieuws met zijn welgekende satirische precisie.

30 afleveringen

John Oliver legt uit wat kritische rassentheorie is, wat het niet is en waarom we er de komende maanden meer over kunnen verwachten.
John Oliver belicht waarom het minimaliseren van prostitutie de zwakkeren in deze sector niet helpt en waarom we moeten luisteren naar sekswerkers. Daarnaast heeft Oliver het ook over de invasie van Oekraine.
John Oliver legt uit waarom het zo moeilijk is om vrij te komen na een onterechte veroordeling - zelfs als er overtuigend bewijs is dat je onschuldig bent -, en hoe we de fouten van de staat kunnen corrigeren.
John Oliver legt uit waarom concertkaartjes zo duur zijn, wie er geld aan verdient en welke One Direction zijn favoriet is.
John Oliver bespreekt waarom het aantal overdoses in de VS toeneemt en wat we wel en niet moeten doen om ze te voorkomen.
John Oliver legt uit hoe vrachtwagenchauffeurs betaald worden, hoe ze dat vaak niet krijgen en hoe bedrijven ze uitbuiten om hun winst te verhogen.
John Oliver bespreekt hoeveel data brokers over ons weten, wat ze doen met onze persoonlijke informatie en een ongebruikelijke manier om privacy wetten te veranderen.
John Oliver bespreekt de tactieken die politieverhoren zo schadelijk kunnen maken - vooral voor onschuldigen - en waarom hij meer een Lorelai dan een Rory is.
John Oliver bespreekt milieu racisme: hoe zowel de overheid en de industrie mensen van kleur in de steek laten, en panda's.
John Oliver bespreekt het uitgelekte ontwerpadvies dat Roe v. Wade ten val zou brengen, en de presidentsverkiezingen in de Filippijnen.
John Oliver bespreekt de ongelooflijke hoeveelheid macht die we elektrische nutsbedrijven geven, hoe zwak gereguleerd ze zijn en waarom ze zulke slechte Yelp reviews krijgen.
John Oliver bespreekt één van de grootste franchises in de VS, hoe hun bedrijfsmodel niet altijd in dienst staat van de franchisenemers en wat het allemaal te maken heeft met Koreaanse drama's.
In de nasleep van de schietpartij in Uvalde, bespreekt John Oliver de vraag of er meer politie op scholen moet komen en of dat het antwoord is op onze problemen met schoolveiligheid, of dat het een heel nieuw probleem is.
John Oliver bespreekt technologiemonopolies. Hoe we de verborgen schade die ze kunnen aanrichten, kunnen aanpakken.
John Oliver bespreekt waarom huren steeds onbetaalbaarder is geworden, wat we kunnen doen tegen een systeem dat tegen huurders is opgezet en natuurlijk de complexe relatie van Dakota Johnson met limoenen.
John Oliver bespreekt het watertekort in het Amerikaanse westen, hoe het al gevolgen heeft voor de mensen die er wonen en wat God erover te zeggen heeft.
John Oliver bespreekt wat inflatie veroorzaakt, wat we aan de huidige omvang ervan hebben gedaan en doet natuurlijk de slimste investering aller tijden.
John Oliver bespreekt de gaten in onze gebroken geestelijke gezondheidszorg, enkele van de inadequate manieren waarop we hebben geprobeerd om ze te vullen en waarom het allemaal te maken heeft met de galblaas.
John Oliver bespreekt de recente uitbraak van de monkeypox in de VS, hoe we daarop hebben gereageerd en enkele ambities voor de komende herfst.
John Oliver bespreekt wat er gebeurd is sinds de VS zich terugtrokken uit Afghanistan, hoe hun aanhoudende crisis meer te maken heeft met onze beslissingen dan je zou denken en hoe je het werkwoord "voelen" op de juiste manier kunt veranderen.
John Oliver legt uit wat koolstofcompensaties zijn, wat ze beweren te doen, hoe ze de klimaatverandering misschien nog erger maken en natuurlijk hoe Oscar Isaac knapper wordt.
John Oliver bespreekt de razend populaire televisiefranchise, wat het ons leert over wetshandhaving en enkele trucs om in twee minuten in slaap te vallen.
John Oliver bespreekt Jair Bolsonaro. Hoe hij Brazilië heeft geleid als president, hoe ver hij zou kunnen gaan om de macht te behouden na de komende verkiezingen. En natuurlijk, nunchucks.
Westerse musea staan vol met antiquiteiten die door kolonialisten uit andere landen zijn gestolen en die musea willen er echt niets van teruggeven.
John Oliver bespreekt de media die misdaad verslaan, de drijfveren die ze hebben, de gebrekkige bronnen waarop ze zich baseren en een alternatieve naam voor Miss Piggy.
John Oliver bespreekt de laatste reeks aanvallen op transgenderrechten, wat er op het spel staat en de smerigste van de Peanuts-figuren.
Met de tussentijdse VS verkiezingen in aantocht bespreekt John Oliver de kwestie die de kern vormt van veel republikeinse aanvalsadvertenties: de hervorming van de borgtocht.
Nu de tussentijdse verkiezingen naderen, bespreekt John wat er gebeurt nadat de stemmen binnen zijn, hoe sommige verkozenen zouden kunnen proberen om legitieme verkiezingsresultaten te ontkrachten, en welke teletubby het beste zou smaken.
John Oliver bespreekt de toekomst van de Britse monarchie, wat ze wel en niet hebben erkend over hun verleden, en hoe Winston Churchill liever van waterglijbanen afging.
John Oliver bespreekt het WK in Qatar, de mensenrechtenschendingen in het gastland van het sportevenement en wat perfectie werkelijk betekent voor David Beckham.
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers