Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

De mannen en vrouwen van het politiekorps in 'Echte verhalen: De buurtpolitie' kennen geen moment verveling. Elke dag brengt een nieuwe zaak!

Afleveringen

50 afleveringen

 • Aflevering 1

  Hoofdinspecteur Tineke en haar partner Koen trekken naar een mooie villa nadat buurtbewoners gemeld hebben dat een verdacht individu in de tuin rondloopt. Inspecteurs Velimir en Floor komen tijdens hun patrouille een oude man op een scootmobiel tegen. Die is echter over de weg aan het zwalpen en dus houden de inspecteurs de man tegen om hem aan een alcoholtest te onderwerpen.
 • Aflevering 2

  De 15-jarige Ella komt samen met haar mama aangifte doen op het politiekantoor. Na lang aarzelen heeft ze haar moeder verteld dat ze verkracht werd. Hoofdinspecteurs Brigitte en Erik ondervragen het meisje voorzichtig. Ondertussen proberen Tineke en Koen binnen te geraken in een woning waar de tv al 24 uur ontzettend luid staat.
 • Aflevering 3

  Wanneer de jonge papa Pieter Vanderycken patronen van een jachtgeweer in zijn tuin vindt, dient hij klacht in tegen zijn buurman bij wijkagent Patrick Tilkens. Hij vreest immers voor de veiligheid van zijn drie kinderen. Erik en Brigitte leggen de buurman op de rooster. Ondertussen gaan Floor en Velimir af op een fietsongeval.
 • Aflevering 4

  Brigitte en Erik worden opgeroepen voor een dodelijk ongeval waarbij een 15-jarige jongen onder een vrachtwagen terecht is gekomen. Diezelfde nacht trekken Tineke en Koen uit wanneer het alarm afgaat bij een technologisch bedrijf. Ze trekken het donkere gebouw in om de dader(s) op heterdaad te betrappen. Fleur en Velimir gaan af op een oproep over nachtlawaai.
 • Aflevering 5

  Hoofdinspecteurs Erik en Brigitte gaan naar de parking waar het lijk van een jonge 21-jarige vrouw werd aangetroffen, maar dan komt de ex-vriend van het meisje toe. Inspecteurs Velimir en Floor proberen ondertussen een verkeersongeval met vluchtmisdrijf op te helderen. Wijkagent Patrick krijgt buurtbewoner Staf over de vloer op het politiekantoor.
 • Aflevering 6

  Wim is net vader geworden en geniet in het ziekenhuis samen met zijn vrouw en andere kinderen van zijn pasgeboren zoontje. Op hetzelfde moment halen inbrekers bij hen thuis de hele woonst overhoop. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke treffen een ware ravage aan, maar van de dader(s) ontbreekt elk spoor.
 • Aflevering 7

  Wanneer de bankrekening van Tamara wordt geplunderd, vermoedt rechercheur Erik dat ze het slachtoffer is geworden van steaming. Inspecteurs Floor en Velimir proberen een dolgedraaide jongen te overmeesteren. De man is helemaal door het lint gegaan en heeft zijn jongere broer verwond met een Japans sierzwaard.
 • Aflevering 8

  Een bouwvakker staat op het punt om een opgerold tapijt weg te gooien wanneer hij plots een hand opmerkt. Het slachtoffer blijkt in verdachte omstandigheden gestorven te zijn. Aan rechercheurs Erik en Brigitte om uit te zoeken wie hij was en hoe hij daar terechtkwam. Inspecteurs Floor en Velimir ontfermen zich over een man die helemaal overstuur is omdat zijn vriendin levenloos op de grond ligt.
 • Aflevering 9

  De 9-jarige Jorn is vermist. Rechercheurs Erik en Brigitte onderzoeken het huis van Jorns ouders en gaan ook langs bij zijn speelkameraadje. Er wordt een grootscheepse zoekactie op touw gezet om de jongen terug te vinden. Inspecteur Fleur trekt samen met haar collega naar een appartementsgebouw, waar een vrouwelijke bewoonster een vreemde geur heeft waargenomen.
 • Aflevering 10

  Jessica verblijft in een instelling, maar is sinds vanochtend vermist. De hoofdverpleegster meldt de onrustwekkende verdwijning aan Jessica's echtgenoot, terwijl rechercheurs Erik en Brigitte meteen een speuractie opstarten. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke spotten een geseinde auto op een verlaten industrieterrein. Dan blijkt dat de eigenaar van de wagen gezocht wordt voor heling.
 • Aflevering 11

  In het park heerst een ernstige diefstallenplaag. Om de dievenbende op heterdaad te betrappen zet de politie een grootscheepse actie op touw. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke worden opgeroepen in een zaak rond huiselijk geweld.
 • Aflevering 12

  Een man komt zichzelf aangeven op het politiebureau. Hij vertelt hoe en waarom hij drie jaar geleden een vrouw heeft doodgeschoten. Het moordwapen heeft hij meegebracht in een schoendoos. Inspecteurs Erik en Brigitte onderzoeken de zaak. Floor en Velimir luisteren ondertussen naar een vrouw die gestalkt wordt door haar ex.
 • Aflevering 13

  Een bejaarde vrouw wordt 's nachts dood teruggevonden aan de parkvijver. Haar armen en benen zijn geboeid. Op het eerste gezicht lijkt het om een gruwelijke moord te gaan, maar tijdens de huiszoeking neemt het onderzoek een heel andere wending. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke ontfermen zich over een fietser die geslagen werd door een groep jongeren.
 • Aflevering 14

  Een bebloede vrachtwagenchauffeur is vastgeketend aan een boom. Rechercheurs Erik en Brigitte bevrijden de man en luisteren naar zijn opmerkelijk verhaal. Yannick dient een klacht in bij wijkagent Paul nadat zijn hond spoorloos verdwenen is. Hij is er namelijk van overtuigd dat zijn ex meer van de zaak afweet.
 • Aflevering 15

  Enkele dagen geleden werd het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby aangetroffen. Inspecteurs Brigitte, Erik, Koen en Tineke gaan undercover op de begrafenis van het kindje en hopen er de ouders aan te treffen. Inspecteurs Floor en Velimir betrappen tijdens hun patrouille twee spijbelaars.
 • Aflevering 16

  Wanneer een man graafwerken doet in zijn tuin doet hij een gruwelijke ontdekking. Rechercheurs Erik en Brigitte starten meteen een onderzoek. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke rijden intussen met hoge snelheid naar het huis van een koppel. Een echtgenoot zou volgens een getuige zijn vrouw hebben beschoten met een geweer.
 • Aflevering 17

  Inspecteurs Floor en Velimir ontdekken dat een baksteen de oorzaak is van een dodelijk ongelukt met een fietser. Erik en Brigitte vermoeden dat iemand de steen vanop de brug naar beneden heeft gegooid. Een postbode doet een vreselijke ontdekking tijdens zijn ronde: hij ziet een oude dame voor dood op de grond liggen.
 • Aflevering 18

  Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke krijgen een winkelverantwoordelijke over de vloer die komt vertellen dat hij al een tijdje wordt geteisterd door een professionele dief. Koen en Tineke pinnen zich vast op de zaak en willen de dief op heterdaad betrappen. Een vrouw komt een autodiefstal aangeven. De auto wordt als gestolen gesignaleerd en de patrouilles houden een extra oogje in het zeil.
 • Aflevering 19

  Bram heeft zijn motor te koop aangeboden op een tweedehandssite. Al snel is er een man die interesse toont, maar wat Bram nog niet weet, is dat de man helemaal niet van plan is om de motor na z'n testrit terug te brengen. Inspecteurs Floor en Velimir krijgen de taak om vier jongeren in toom te houden die amok maken op de parking van een jeugdhuis.
 • Aflevering 20

  Een vrouw komt aangifte doen van partnergeweld. Haar verwondingen zijn niet min: een gebroken neus, een paar gebroken ribben en een hoofdletsel. Rechercheurs Erik en Brigitte gaan meteen naar het huis van de vrouw op zoek naar haar vriend. Inspecteurs Floor en Velimir zijn intussen op patrouille en zien hoe een auto voorbij raast met op de achterbank een vrouw die volledig besmeurd is met bloed.
 • Aflevering 21

  Een man is met zijn hond aan het wandelen op het domein van een bevriende baron, wanneer hij en zijn viervoeter worden tegengehouden door twee jagers. Ze beweren dat de man er niet mag komen en dan loopt de situatie uit de hand. Wijkagent Patrick krijgt een vrouw over de vloer die vertelt dat de banden van haar auto gehaald werden. Ze heeft het hele voorval op film vastgelegd.
 • Aflevering 22

  Er zal deze avond een grootscheepse alcoholcontrole plaatsvinden. Ook hoofdinspecteur Tineke, inspecteur Koen en speurhond Barry worden ingezet. Wanneer tijdens de controle een auto rechtsomkeer maakt, wordt meteen de achtervolging ingezet. Inspecteurs Floor en Velimir horen een luide knal tijdens het patrouilleren.
 • Aflevering 23

  Een wandelaar belt wijkagent Patrick op. Hij heeft verschillende handtassen gevonden op een braakliggend terrein. Patrick merkt al snel dat enkel het geld in de portefeuilles ontbreekt. Een bejaarde man bedreigt zijn buurvrouw. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke snellen meteen ter hulp. De jonge buurvrouw zegt dat de man zich al maanden misdraagt.
 • Aflevering 24

  's Ochtends wordt in een bushokje een dronken voetbalfan gevonden. Agenten Koen en Tineke beslissen om hem naar zijn huis te brengen, waar ze een vreemde ontdekking doen. Een moeder stopt bij een tankstation om te tanken en een flesje water te kopen. Ze laat haar baby even in de auto omdat het buiten erg koud is, maar dan wordt de wagen gecarjackt.
 • Aflevering 25

  Een thuisverpleegster treft tijdens haar dagelijkse ronde een bejaarde man thuis dood aan. In paniek belt ze de politie en rechercheurs Erik en Brigitte komen ter plaatse. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke krijgen een melding van overlast. Een man is over zijn toeren en bedreigt voorbijgangers. Wanneer Tineke hem probeert te benaderen, lopen de gemoederen hoog op.
 • Aflevering 26

  Een gemaskerde man in een Batmanpak komt een misdadiger afleveren aan het onthaal van het politiekantoor. De man beweert dat het om een gezochte gangster gaat die gestolen goederen verkoopt en geld verduistert. Inspecteurs Koen en Tineke krijg een noodoproep: een juwelierszaak werd overvallen door twee gemaskerde mannen.
 • Aflevering 27

  Floor en Velimir krijgen een oproep van een verontruste vrouw: haar onderbuur zou al enkele nachten na elkaar veel lawaai maken. Wanneer Floor en Velimir arriveren, is het muisstil in het appartementsgebouw. Wanneer ze binnen gaan, doen de agenten een vreemde ontdekking. Inspecteur Koen verneemt dat er wat tumult is in en rond het jeugdhuis en gaat ter plaatse.
 • Aflevering 28

  De manager van een dierenwinkel belt de politie omdat er voor de zoveelste keer hondensnoepjes werden gestolen. Koen en Tineke gaan op zoek naar de dief. Een gestolen mobilhome wordt op een camping teruggevonden. De uitbater van het caravanpark geeft de politie een paar tips zodat ze de daders misschien op het spoor kunnen komen.
 • Aflevering 29

  Rechercheurs Erik en Brigitte gaan op zoek naar een schaars geklede vrouw die door een paar voorbijgangers gesignaleerd werd. Na een tijdje vinden ze haar langs de kant van de weg, de vrouw is totaal overstuur. De agenten proberen te achterhalen wat er precies gebeurd is.
 • Aflevering 30

  Een man treft zijn vrouw levenloos aan op de zolder. Het lijkt erop dat ze zelfmoord gepleegd heeft. De echtgenoot vertelt rechercheurs Erik en Brigitte dat ze heel gelukkig waren en dat hij niet kan vatten waarom ze een einde wou maken aan haar leven. Wanneer het labo te plaatse komt, blijken er inbraaksporen te zijn. De zaak krijgt daarmee een totaal nieuwe wending.
 • Aflevering 31

  Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke worden opgeroepen: er kronkelt een gigantische slang over de parking van een appartementsgebouw. Iemand heeft een anonieme brief naar het politiekantoor gestuurd. Daarin staat te lezen dat een man - vergezeld door zijn vriendin - diefstallen pleegt.
 • Aflevering 32

  Er is een bankoverval aan de gang. Koen, Tineke, Floor en Velimir gaan ter plaatse. Een van de gangsters zit gevangen in het veiligheidssas van de bank maar hij heeft twee granaten op zak. Een kapster roept de hulp in van rechercheurs Erik en Brigitte nadat de inhoud van haar handtas werd gestolen.
 • Aflevering 33

  Een huisarts komt langs bij inspecteur Koen. Tijdens een onderzoek merkte hij dat een van zijn patiëntes veel verwondingen heeft. De huisdokter vermoedt dat ze het slachtoffer is van ernstig intrafamiliaal geweld. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke maken zich zorgen en brengen de vrouw een bezoekje.
 • Aflevering 34

  De moeder van een pubermeisje heeft een afscheidsbrief gevonden. Daarin schrijft het meisje dat ze iets heel stoms heeft gedaan. Inspecteur Koen, hoofdinspecteur Tineke en speurhond Barry gaan meteen de baan op om de hele buurt uit te kammen.
 • Aflevering 35

  Koen en Tineke rukken uit na een noodoproep: een man die te veel gedronken heeft, is de boel kort en klein aan het slaan. Zijn vrouw en zijn zoontje zijn naar de schoonouders gevlucht. Wanneer Koen en Tineke een kijkje in het huis willen nemen, begint de man de deuren dicht te spijkeren.
 • Aflevering 36

  Inspecteurs Eric en Brigitte worden opgeroepen nadat een restauranthouder werd overvallen. Ze treffen de man bewusteloos aan, met een ernstige hoofdwonde. De zaak neemt een vreemde wending wanneer de inspecteurs ontdekken dat er een briefje van twintig euro op de rug van de man kleeft. Floor en Velimir bieden bijstand aan een oudere man die onwel is geworden in de supermarkt.
 • Aflevering 37

  Een man is in paniek op zoek naar zijn vrouw. Ze is naast het kanaal een wandeling gaan maken met de hond, maar de hond kwam alleen terug naar huis. De man vreest dat zijn vrouw in het water is gesukkeld en ze kan niet zwemmen. Koen en Tineke gaan op zoek naar haar. Koen en Tineke gaan op zoek naar haar. Floor en Velimir worden opgeroepen voor een diefstal in een grootwarenhuis.
 • Aflevering 38

  Een vrouw komt aangifte doen van ongewenste intimiteiten op het werk. Haar baas valt haar al een tijdje lastig en ze durft niet meer te gaan werken. Wanneer inspecteurs Eric en Brigitte de werkgever aan de tand voelen, blijkt er echter iets heel anders aan de hand te zijn.
 • Aflevering 39

  Er is al een paar weken een bende aan het werk die het gemunt heeft op de kluizen van supermarkten en bedrijven. Inspecteurs Eric en Brigitte en Koen en Tineke stellen alles in het werk om de daders te pakken te krijgen. Floor en Velimir zien een man met zijn fiets zwalpen. De man blijkt erg dronken te zijn, maar omdat hij zegt dat hij een paar 100 meter verder woont, mag hij te voet naar huis.
 • Aflevering 40

  Al drie dagen op rij wordt er in de buurt een wolf gesignaleerd. Het laatst werd hij gezien op een boerderij waar een gezin met kinderen woont. Hij heeft al een aantal dieren doodgebeten en is duidelijk niet van plan om weg te gaan. Commissaris Berckmans wil dringend actie ondernemen voordat de buurtbewoners niet meer uit hun huizen durven te komen.
 • Aflevering 41

  De "haardief" heeft weer toegeslagen: een man bedreigt vrouwen met een schaar en knipt hun haren af. Op die manier heeft hij al 15 slachtoffers gemaakt. Rechercheurs Erik en Brigitte gaan undercover de straat op om de haardief eindelijk te vatten. Joren komt aangifte doen op het politiekantoor: hij werd door een jongen aangevallen en in elkaar geslagen. Het vreemde aan de zaak is dat de dader zijn portefeuille naar het slachtoffer gegooid heeft. Er is een caferuzie aan de gang : een man is helemaal door het lint gegaan en bedreigt de andere stamgasten met een wapen. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke gaan erop af.
 • Aflevering 42

  Pieter-Jan komt zijn schoonmoeder aangeven. Hij vermoedt dat ze zich met louche zaken bezighoudt, omdat ze plots op grote voet leeft. De man vermoedt dat zijn schoonmoeder geld verduistert in het gemeentehuis waar ze als administratief bediende werkt. Rechercheurs Erik en Brigitte onderzoeken de zaak. Een dronken man heeft zich geinstalleerd in zijn voortuin en is luidkeels aan het zingen. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke proberen de zingende man naar zijn woonkamer te lokken, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan ? .
 • Aflevering 43

  Rechercheurs Eric en Brigitte zien tijdens hun patrouille een man met een autopech langs de kant van de weg staan. Inspecteur Eric vindt dat de man zich verdacht gedraagt. Hij beslist de nummerplaat van de wagen te checken. De smartphone van Jochen is gestolen. Gelukkig had hij een app gedownload zodat kan zien waar het toestel zich bevindt. Hij overhandigt het adres aan inspecteurs Floor en Velimir.
 • Aflevering 44

  Een klein meisje belt naar het noodnummer 112. Ze zegt dat er iets ernstigs aan de hand is met haar mama. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke gaan onmiddellijk ter plaatse. Een man belt totaal overstuur naar de politie. Dieven hebben zijn huis leeggeroofd. Rechercheurs Erik en Brigitte gaan ter plaatse. De man is doodongerust want ook zijn vrouw is spoorloos.
 • Aflevering 45

  Wijkagent Patrick krijgt een sms waarin iemand dreigt om het politiekantoor te laten ontploffen. Omdat er een paar weken geleden een combi in brand werd gestoken op de parking, neemt commissaris Berckmans het sms’je heel ernstig. Inspecteurs Floor en Velimir zien op straat een man wild tekeer gaan tegen een vrouw die achter het stuur van haar wagen zit. Ze is totaal verstijfd van angst. De inspecteurs proberen de man te kalmeren.
 • Aflevering 46

  Een moeder is erg ongerust na een bezoekje met haar 11-jarige dochter aan de kinderarts. De dokter heeft ernstige vermoedens dat het meisje misbruikt wordt. Rechercheurs Eric en Brigitte nemen de zaak heel ernstig en starten een onderzoek. Floor en Velimir krijgen een oproep dat een vrouw op straat amok maakt. Wanneer ze toekomen, zien ze de vrouw wild om zich heen slaan met haar handtas. De agenten proberen haar tot bedaren te brengen.
 • Aflevering 47

  Een dame legt klacht neer op het politiekantoor omdat er bij haar thuis werd ingebroken. Ze was op dat moment gaan dineren in een sterrenrestaurant. Omdat er de voorbije weken meerdere klanten van dat restaurant bestolen zijn, vermoeden rechercheurs Eric en Brigitte dat er meer achter zit. Wijkagent Patrick ontmoet een oudere dame die totaal overstuur is: tijdens haar opname in het ziekenhuis is ze bestolen. Ze vermoedt dat het ziekenhuispersoneel hier achter zit. Patrick onderzoekt de zaak.
 • Aflevering 48

  Twee meisjes hebben op de chirofuif een paar leuke jongens ontmoet. De mannen stelden voor om hen naar huis te brengen, maar in plaats daarvan werden ze meegenomen naar een café en dronken gevoerd. Daarna hebben ze de meisjes misbruikt. Rechercheurs Eric en Brigitte gaan op zoek naar de daders. Floor en Velimir worden opgeroepen voor een burenruzie die uit de hand is gelopen.
 • Aflevering 49

  Eric en Brigitte krijgen een noodoproep: er is een overval op een apotheek aan de gang. De rechercheurs gaan meteen ter plaatse. Inspecteurs Floor en Velimir worden opgeroepen voor een verkeersongeval. Een vrouw beweert dat een wagen tegen die van haar is gereden. Haar wagen zit inderdaad vol blutsen en krassen en bovendien is er een getuige. Floor en Velimir gaan achter de andere bestuurder aan maar die beweert niets met de zaak te maken te hebben. Eric en Brigitte krijgen een noodoproep : er is een overval op een apotheek aan de gang. De rechercheurs gaan meteen ter plaatse. Inspecteurs Floor en Velimir worden opgeroepen voor een verkeersongeval. Een vrouw beweert dat een wagen tegen die van haar is gereden. Haar wagen zit inderdaad vol blutsen en krassen. Er is bovendien een getuige. Floor en Velimir gaan achter de andere bestuurder aan maar die beweert niets met deze zaak te maken te hebben … .
 • Aflevering 50

  Er is een diefstallenplaag aan de gang door valse agenten, waarbij de boeven het gemunt hebben op weduwes. Deze ochtend is de oma van Floor aangesproken door een man die zich uitgeeft als inspecteur. Hij wil straks langskomen bij haar thuis. De commissaris zet een actie op touw om de dief te vatten. Inspecteur Koen en hoofdinspecteur Tineke worden opgeroepen voor geluidsoverlast.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers