Downton Abbey

Downton Abbey

Iconische Britse dramareeks die maar liefst 15 Emmy's won. Het verhaal volgt het wel en wee binnen de aristocratische familie Crawley in de eerste helft van de 20e eeuw.

7 afleveringen

April 1912. Verontrustend nieuws arriveert ten huize Crawley: erfgenaam James en zijn zoon Patrick zijn omgekomen in de ramp met de RMS Titanic. Lord Grantham heeft enkel drie dochters, die geen aanspraak maken op het familiefortuin.
Matthew Crawley, een verre neef, blijkt de nieuwe erfgenaam. Om het fortuin in de familie te houden, lijkt het een goed idee om Matthew aan oudste dochter Mary te koppelen, maar Mary zelf is absoluut geen fan van dat idee.
Na een vergadering over de eventuele onafhankelijkheid van Albani├ź bezoekt de Turkse diplomaat Kemal Pamuk het Downton-landgoed. Zijn oog valt meteen op Mary. Die avond sluipt hij stiekem haar kamer binnen en beginnen ze passioneel te kussen.
Na een routinecontrole van de wijnkelder vermoedt butler Carson dat er een dief aan het werk is. Jongste dochter Lady Sybil raakt politiek geïnspireerd door de Ierse chauffeur Branson. Ze kleedt zich moderner en verdiept zich in het feminisme.
Lady Rosamund Painswick, de zus van Lord Grantham, vertelt de familie dat in Londen geruchten circuleren over Mary en Kemal Pamuk. Zus Edith besluit de gemoederen te bedaren door een brief te schrijven naar de Turkse ambassade.
Grootmoeder Violet Crawley ontdekt met tegenzin dat roddel en achterklap over de familie de ronde doen in de hogere kringen. Sybil en Branson gaan luisteren naar de uitslag van een tussentijdse verkiezing, maar dan breken er rellen uit.
De Oostenrijkse aartshertog Franz Ferdinand wordt vermoord, en de familie voelt de politieke onrust. Tijdens een tuinfeestje krijgt Lord Grantham een telegram waarin staat dat het Verenigd Koninkrijk en Duitsland elkaar de oorlog verklaren.
Kies het abonnement en de looptijd die bij jou past
Prijs per maand € 13,95 € 19,95 € 8,95 € 11,95 € 5,95 € 7,95
Aantal kijkprofielen 5 5 2
Aantal schermen tegelijkertijd 4 4 1
Vlaamse en internationale series en films
Kijken zonder reclame
Download en kijk offline
Recente blockbusters
Ik kies Streamz Basic jaarlijks