De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

Ergens tussen fantasie en werkelijkheid ligt de Symbolica, het Rijk der Fantasie. De inwoners geloven er in sprookjes. Maar wat als iemand die fantasie voor altijd wil afnemen? Pardoes de Tovernar gaat de strijd aan met de gemene Pantagor en zijn hulpje Rattar.

Afleveringen

13 afleveringen

Al snel wordt duidelijk dat de slechterik Pantagor terug is op Symbolica en hij wil de macht overnemen. Hij heeft het Boek der Voorbestemming gestolen.
Pantagor heeft de kou weggenomen uit Hartenstad zodat iedereen oververhit raakt. Als Pardoes een kool van de Vurige Vlakte en een ijsblok van de Blauwe IJsgrot bij elkaar brengt, zal het weer koeler worden.
Pantagor heeft alle letters uit de boeken weggetoverd. Pardoes moet een veer van de Gouden Librissander verkrijgen; dit kan hij doen door met een toverspreuk naar het nest te zweven.
Het voedsel in Hartenstad maakt iedereen ziek. Pardoes moet een Elixer uit het Verloren Doolbos in het Sagenwoud zien te halen. Dit kan hij vinden door met de planten te praten.
Pantagor heeft de muziek gestolen, zodat Prinses Pardijn het Zonnewendelied niet kan zingen. Zonder dit lied zal Symbolica voor altijd duister zijn. Pardoes kan dit herstellen door het stuifmeel van het Eendagsviooltje te halen.
Koning Pardulfus ontvangt een brief die hem doet vergeten wie hij is. Almar heeft voor Pardoes het Memoriënmasker waarmee hij door gedachten kan dwalen. Hij moet hiermee een herinnering van Pardulfus als koning terughalen.
Koningin Helleveeg en Prins Dagonaut zijn van Legendaria naar Symbolica gekomen. Pardijn vindt Dagonaut niet onaantrekkelijk. Het is (wederom) loeiheet in Hartenstad. De Eeuwige Vlam van de temperatuurbeheersende Magische Kaars is uit.
Pantagor heeft weer geheugen gestolen en ditmaal van álle Symbolicanen behalve Almar en Pardoes. Pardoes moet Nirvana de Nevelnimf vinden in de Mist van Herinnering, maar Pardoes heeft een mistfobie.
Eens per jaar vertelt de koning een bijzonder mooi verhaal aan het volk, maar hij is zijn stem kwijt. Pardoes moet het Elixer der Inspiratie uit het Sagenwoud halen.
Pantagor heeft het Vlammende Vuur gedoofd, waardoor iedereen in Symbolica kil en harteloos wordt. Pardoes moet de Vlampier vinden in het ijskoude water van de Verborgen Grot, waarna het Vlammende Vuur weer ontstoken kan worden.
Pantagor heeft het Zwarte Gruis over Symbolica uitgestrooid, zodat iedereen blind wordt, behalve Pardoes als Uitverkorene. Pardoes moet het Zuiverende Water vinden in de Put der Puurheid. Dit kan hij doen door te luisteren, ruiken en voelen.
Pantagor heeft zowel de Zonnesmaragd als Aliciana ontvoerd. Pardoes moet leren om van vorm te veranderen. Op weg naar de Nevelbergen weet Pardoes Rattar gevangen te nemen én zelf de vorm van Rattar aan te nemen.
Pantagor is net als Pardoes een Uitverkorene en leerling van Almar. Pantagor werd echter gevangen door de kracht van de Zwarte Magie. Helaas is de macht van Pantagor nog steeds groeiende; hij heeft nu iedereen slaperig gemaakt.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers