De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

10 afleveringen

 • 1. Speldenkussen

  Jeanne gaat per ongeluk op een speldenkussen zitten en Jef moet er een voor een de priemen uittrekken. Een pijnlijke bedoening en Mimi hoort de kotmadam tot in de winkel roepen. Ze polst bij Odilon wat er aan de hand is, maar zoals gewoonlijk weet die van niets. Mimi vermoedt dat Jeanne door Jef mishandeld wordt en schakelt Lus in.
 • 2. Eurosubsidies

  Hugo is dolverliefd op Veerle, een meisje dat op zoek is naar een nieuw kot. Hij zou dan ook heel graag hebben dat zij de plaats inneemt van Gentil. Dieter is bereid om Jeanne te bewerken en vervalst een brief van de Europese Gemeenschap. Alle kotmadammen krijgen eurosubsidies als ze twee of meer buitenlandse studenten op kot hebben.
 • 3. Gerant

  Jeanne wordt door haar vroegere baas gevraagd om gerante te worden van zijn supermarkt. Ze wil het aanlokkelijke aanbod echter afslaan omdat ze vreest haar geliefde studenten niet vaak meer te zullen zien. Wanneer Jef hoort hoeveel zijn echtgenote als gerante kan verdienen, besluit hij de liefde tussen haar en de studenten te doen bekoelen. Met zo'n loon kan hij immers thuisblijven.
 • 4. Detectieve

  Er wordt regelmatig gestolen in het snoepwinkeltje. Jeanne wijst een beschuldigende vinger naar de punkers, die vaak voor haar zaak rondhangen. Ze spreekt Odilon aan om winkeldetective te spelen. Jeanne heeft het zelf immers te druk met de voorbereidingen van de galareceptie in het stadhuis. Maar ze weet niet dat Jef hen niet heeft ingeschreven.
 • 5. Politiek

  Er zijn verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van de middenstandsvrouwen. Jef ziet hierin een unieke gelegenheid om Jeanne een paar avonden in de week het huis uit te krijgen. Hij steunt dan ook haar campagne door dik en dun, tot hij hoort dat Jeannes tegenstreefster de vrouw van zijn baas is.
 • 6. Trouwkleed

  Jeannes telefoonrekening is nog nooit zo hoog geweest en daar is Tineke verantwoordelijk voor met al haar telefoontjes naar Nederland. Tineke doet alsof haar neus bloedt en blijft rustig verder bellen. Erger nog, ze geeft al haar geld uit aan dure kleren. Hugo ontdekt dat Tineke een trouwjurk heeft gekocht.
 • 7. Voor wat hoort wat

  Jeanne vindt het niet leuk dat Jef nooit eens met haar gezellig een avondje televisie kijkt. Hij voelt zich niet verplicht. Voor de buis zitten is haar hobby en voor zover hij weet, doet Jeanne toch ook niet mee aan zijn hobby's. Of wel? Met de hulp van Odilon en Lus leert Jeanne biljarten.
 • 8. Duitsers

  Mimi is uitgenodigd op een welkomstetentje van een Duits koppel dat pas in de straat is komen wonen. Jeanne niet. Ze weet het zo aan boord te leggen dat ze ook naar het etentje kan en begint volop Duits te studeren. Jef zou die avond liever gaan biljarten.
 • 9. Cultuur

  Jef heeft van zijn lieftallige echtgenote een week huisarrest gekregen omdat Mimi hem met de studenten gezien heeft in een café met een slechte reputatie. Tineke heeft twee tickets voor een moderne dansvoorstelling. Omdat haar vriendin afzegt, vraagt ze Jeanne mee. Jef lacht in zijn vuistje, want hij weet dat de 'moderne dansvoorstelling' een optreden is van de Chippendales.
 • 10. Heilige vissen

  Jef en Jeanne kibbelen over de vakantieplannen. Zij wil naar de zon gaan, maar hij beweert daar allergisch voor te zijn en hij zou liever gaan vissen in Schotland. Jeanne is dan weer allergisch voor vissen. Dus weer niet op reis. Jeannes moeder wil naar Lourdes, samen met haar dochter en schoonzoon. Mama wil zelfs alle kosten dragen. Jef is tot veel bereid, maar Lourdes met zijn schoonmoeder?

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers