De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

15 afleveringen

 • 1. Lingerie

  Tineke en Lus willen in de huiskamer een lingerie-verkoopavond organiseren. Succes verzekerd, maar Jeanne is niet echt enthousiast. Hoe gaat haar mansvolk reageren? Die hebben echter andere dingen aan het hoofd.
 • 2. Overspel

  Het zijn geen macho's op de plantsoendienst, maar een vrouw als ploegbaas dat kan je Jef en zijn collega's niet aandoen. Dieter leert Jef de voordelen kennen van een vrouwelijke chef: op de emoties spelen is de boodschap, rond de vinger draaien de truc.
 • Jeanne en Mimi willen best een rolletje spelen in het toneelstuk van madame Hulpiau. Of ze nu de mooie gravin moeten spelen of de seniele oude meid, daar maken twee volwassen vrouwen geen ruzie over. Of toch wel?
 • 4. Verbouwingen

  Jef komt thuis en gooit zijn schoofzak in de verste hoek van de living. Hij heeft een volle week verlof en is vastbesloten geen klap uit te voeren.Jeanne installeert Jef in de zetel met een pintje, een krantje en een kussentje acher zijn rug. Jef zou beter moeten weten. Zoveel goeie zorgen van zijn lieve echtgenote, daar steekt iets achter.
 • 5. Bijgeloof

  De winkel moet herschilderd worden en Jef rekent natuurlijk op de hulp van Odilon. Odilon heeft in zijn droom zijn eigen begrafenis bijgewoond en staat doodsangsten uit. Jef moet lachen met Odilons droom, tot hij merkt dat angst verlammend werkt.
 • 6. Tuinman

  Jeanne heeft het goed geregeld: Jef gaat enkele uren bijverdienen als tuinman van madame Hulpiau en met dat geld kan Jeanne hulp aannemen in de winkel. Weet Jeanne dan niet dat Jef principieel tegen zwartwerk is, en zeker als hij zelf dat moet leveren?
 • 7. De actiegroep

  De tijd van de studentendopen is aangebroken. Een ware marteling voor deftige burgers als madame Hulpiau. Jeanne ziet geen graten in deze traditie, tot wanneer Hulpiau haar het voorstel doet om woordvoerster van de anti-studentendoopcampagne te worden. Plots wordt Jeanne een fervente medestander van de tegenstanders.
 • 8. Belgie - Holland

  Twee gratis tickets voor de match België-Holland in een huis met vijf voetbalfanaten: dat is om moeilijkheden vragen. En wanneer Odilon dan nog met twee valse tickets komt aanzetten, is het hek helemaal van de dam.
 • Er loopt een wetenschappelijk onderzoek naar de meest voorkomende bacteriën in de Vlaamse keukens. Jeanne en Mimi nemen deel aan dit experiment. Jeanne wil uiteraard dat er in haar keuken geen enkel van die ondingen gevonden wordt. Iedereen in huis wordt dan ook verondersteld zich te buigen naar haar extreme hygiënische voorschriften.
 • 10. De brommer

  Jef zijn trouwe brommertje geeft er de brui aan en zonder vervoer kan hij niet gaan werken. Jeanne vindt een nieuw brommertje zonde van de centen, zeker nu ze op het punt staat de slaapkamer te renoveren. Gelukkig heeft Odilon de perfecte oplossing.
 • 11. Het genie

  Bij de biljartclub wordt elk jaar een actualiteitsquiz georganiseerd. Odilon bakte er vorig jaar niet veel van en blokt zich daarom te pletter. Jef heeft zich achter de rug van Odilon ingeschreven bij een andere ploeg. Wanneer dat uitlekt, breekt Odilons hart. Jeanne vindt dat haar echtgenoot te ver is gegaan en is vastbesloten om van Odilon de sterkste kandidaat te maken van allemaal.
 • 12. Nestwarmte

  Jeanne en Jef willen een weekendje naar zee en dan kunnen er geen studenten in huis blijven. Gentil moet in datzelfde weekend zijn tante helpen verhuizen en zou dus veel liever in Leuven blijven. Jef verplicht de student toch naar huis te gaan. Jeanne is in alle staten wanneer Gentil vertelt dat hij vroeger door zijn vader mishandeld is. De kotmadam neemt de student meteen in bescherming.
 • 13. Honolulu

  Jeanne is het spuugzat om steeds naar andermans reisfoto's te moeten kijken, terwijl zij nog niet verder is geraakt dan de Belgische kust. Wanneer Gonda belt om te zeggen dat ze naar Spanje is geweest, antwoordt Jeanne dat ze zelf net terug is van Honolulu. Gonda is razendbenieuwd naar de kiekjes en besluit langs te komen.
 • 14. Vuurwerk

  Jeanne wil samen met de studenten Kerstmis vieren. Iedereen is enthousiast, behalve Jef. De voorbereidingen verlopen gesmeerd, tot Hugo de reisvideo van Tineke verkeerd legt, Dieter zich blauw ergert aan de zangoefeningen van Gentil en Jeanne de alternatieve kerststal van Lus in de prullenmand kiepert. Jef ontpopt zich in een echte vredesengel en wil dat het feest toch doorgaat.
 • 15. Het einde

  Jef kan tegen een gunstprijs een visvijver kopen, maar hij moet wel snel beslissen. Hij kan zijn echtgenote verschalken met de hulp van Odilon: die zal meer dan de helft van de aankoopprijs ophoesten. Maar Odilon beweert dat de wereld binnen de vierentwintig uur zal vergaan en de aankoop van een visvijver is op dit moment dan ook het minste van zijn zorgen.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers