De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

18 afleveringen

 • 1. Kamers met aandacht

  Odilon heeft zich geëngageerd om met de cipiers te gaan biljarten. Jef moet zich geen zorgen maken, want Odilon heeft voor hem een andere partner gevonden. Tot grote ergernis van Jef kan de man niet biljarten en Jef kaffert hem uit. Odilon was hem wel vergeten te vertellen dat Jeanne al die jaren maar twee van haar vijf studentenkamers heeft aangegeven bij de belastingen.
 • 2. Echtscheiding

  Jef heeft de boeiende wereld van de orchideeën ontdekt en tot grote ergernis van Jeanne gaat al zijn aandacht naar zijn nieuwe hobby. Jef vindt 's morgens een briefje van Jeanne op zijn hoofdkussen: 'Deze orchidee is naar haar ma!' Gaan Jef en Jeanne scheiden? Wat er ook van komt, de jongens laten het niet aan hun hart komen en organiseren een fuif.
 • 3. Isabel

  Odilon wordt zestig jaar en dat wordt uiteraard gevierd. De cipiers bakken een enorme taart en Jef moet zorgen voor een 'bunny-meisje' dat uit de taart zal springen. Jef spreekt Betty aan, maar ze wil niet meedoen. Jeanne heeft het veel te druk om Jef te helpen, want Isabelle A heeft een flatje aan de overkant gehuurd en Jeanne wil absoluut achterhalen wat ze daar uitspookt.
 • 4. De reis

  Groot nieuws! Jeanne heeft een reis gewonnen: een weekendje Londen voor twee personen. Jef vindt het helemaal niet leuk, want hij gaat die avond liever naar het jaarlijkse feest van het biljart, waar Odilon een nummer gaat opvoeren. Jeanne leert Engels en Jef zoekt ondertussen naar een goed uitvlucht.
 • 5. Duiveneieren

  Jeanne wil dat Jef een sauna bouwt op het koertje. Odilon heeft beslag kunnen leggen op een koppel eieren van prijsduiven en zou een duivenkot willen bouwen. Lus en Jo hebben klinkende ruzie en Ria probeert te bemiddelen.
 • 6. 't Is proper

  Ria's moeder roept Jeannes hulp in om haar dochter eindelijk aan een vriendje te helpen. Jef moet ondertussen het huis zien proper te houden en gaat samen met Odilon op zoek naar een kuisvrouw.
 • 7. De fax

  Jeanne wil meer kosten maken en besluit een faxtoestel te kopen voor haar zaak. Betty en Lus drijven de spot met Jo en dat blijft niet zonder gevolgen.
 • 8. UFO's

  In Leuven zijn UFO's gesignaleerd. Jef woont één van de meest beruchte studentendopen bij en gebruikt de UFO's als excuus wanneer hij het een tikkeltje te bont heeft gemaakt.
 • 9. Inspectie

  Na een brand in Leuven neemt Jeanne zich voor om serieus werk te maken van de brandbeveiliging in haar huis. Jef knutselt samen met Odilon een goedkope brandbeveiliging in elkaar, maar dat is niet naar de zin van Jeanne.
 • 10. Bedreigd

  Hoewel Odilon een flink pak rammel gekregen heeft van een ex-gevangene, blijft hij geloven in diens goeie inborst. Wanneer de ex-gevangene en zijn maten Odilon voor de winkel komen opwachten, is Jeanne in alle staten. Ze wil Odilon absoluut binnenhouden. Maar Jef, die een biljarttafel voor halve prijs kan kopen, heeft geen zin om dit buitenkansje te missen.
 • 11. Hollywood

  Er zijn opnames voor 'Familie' gemaakt in het stadspark en Jef heeft voor de camera gelopen. Betty gaat audities doen voor een gastrolletje, ook al in 'Familie'. Jeanne gaat uit de bol wanneer ze het nieuws hoort. Op slag wonen er twee BV's onder haar dak. Jef kan al die aandacht missen als kiespijn. Hij en Lus staan op het punt om een verdelgingsmiddel tegen bladluizen te ontdekken.
 • 12. Blauw bloed

  Jeanne is er zeker van dat Betty deze keer de hoofdvogel heeft afgeschoten: een deftige jongen van adellijke afkomst. De studenten denken dat ze weldra aan de feesttafel zullen zitten en Ria is stikjaloers op Betty's verovering. Enkel Betty zelf heeft nog haar twijfels, want meneer de baron heeft meer aandacht voor zijn hondje dan voor haar charmes.
 • 13. Geheim wapen

  Jo wil zijn vriendinnetje op zijn kamer laten logeren en Lus krijgt voor een paar dagen een Roemeense pennenvriend op bezoek. Beiden beseffen ze dat dit voor problemen gaat zorgen bij Jeanne, dus gebruiken ze een trucje. Ook Jef zal een trucje moeten gebruiken om de felbegeerde trofee van de jaarlijkse voetbalwedstrijd binnen te halen. Ook geen probleem...
 • 14. Roomservice

  Jeanne is in haar nopjes met de nieuwe oogst studenten. Hugo is een brave, wat simpele jongen die voeding en dieetleer studeert en haar beslist nog veel kan leren. Gentil is een op en top gemotiveerde student en vastbesloten om het te schoppen tot chirurg en last but not least is er Tineke, een echte Hollandse van poepsjieke komaf. Jef vertrouwt het echter allemaal niet, en hij krijgt gelijk!
 • 15. Nachtwinkel

  Lus wil een centje bijverdienen in de winkel, maar haar verkoopstechnieken vallen bij Jeanne niet echt in de smaak. Lus wordt op staande voet ontslagen. De studenten zitten met een grote overschot drank van een geflopte fuif. 'Geen probleem', zegt Lus. 'We openen een nachtwinkel, en we doen dat 's nachts. Dan slaapt Jeanne en heeft ze ook geen last van mijn verkoopstechnieken.'
 • 16. De Fons

  Jef is Gentil spuugzat en zet Jeanne voor een ultimatum: ofwel Gentil weg, ofwel pakt hij zelf zijn koffers. Jeanne is wanhopig maar Odilon weet raad. Een psychiater, dàt hebben ze nodig in het Snoephuisje!
 • 17. De affaire Tamara

  Tamara, de dochter van de beenhouwer, is zwanger en volgens kwade tongen woont de vermetele vader in Het Snoephuisje. Jeanne twijfelt niet: Hugo is de enige die tot zoiets in staat is en hij moet zijn verantwoordelijkheid maar opnemen. De meisjes vinden Jeanne vooringenomen. Waarom zouden Dieter, Gentil, Jef of zelfs Odilon de vader niet kunnen zijn?
 • 18. Flupke

  Jef wordt tot zijn grote vreugde verkozen tot voorzitter van de biljartclub. Maar hoe gaat hij Jeanne aan het verstand brengen dat hij nog meer van huis zal zijn. Odilon hangt een briefje op in de winkel: 'Wie wil gratis hond ?'. Dat is een idee, denkt Jef, een hondje voor Jeanne. Dan heeft ze 's avonds gezelschap.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers