De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

15 afleveringen

 • 1. Filosofie

  Voor het nieuwe academiejaar heeft Jeanne een kamer verhuurd aan een deftige studente: Brigitte. Brigitte hoopt dat Jeanne net zo erudiet is als haar vorige kotmadam. Die kon namelijk een aardig woordje meepraten over bijvoorbeeld filosofie. Daar weet Jeanne natuurlijk ook alles van af, dat beweert ze toch.
 • 2. Pantoffelheld

  Jeanne is lastig op Jef. Ze vindt dat hij veel te weinig haar op zijn tanden heeft. Hij gedraagt zich als een echte pantoffelheld, aldus de kotmadam. Wanneer Hugo even later met een blauw oog naar beneden komt, beweert Jef dat hij Hugo onder handen heeft genomen.
 • 3. Honore

  Jef krijgt bezoek van een verre neef: Honoré. Jeanne vindt dat verdacht, want ze heeft nog nooit van die Honoré gehoord. En het wordt er niet beter op wanneer Honoré een geslaagd zakenman blijkt te zijn.
 • 4. Blond

  Brigitte neemt Jeanne bij de arm voor een vertrouwelijk gesprek onder vrouwen. Ze wil graag een vriendje hebben, meer zelfs: ze wil een lief. Jeanne maant haar studente aan tot kalmte. Volgens haar zal Brigitte haar ware Jacob wel vinden, als ze maar haar beste beentje voorzet.
 • 5. Testament

  Odilon wil na zijn dood zijn organen afstaan. Samen met Hugo vult hij een donorcodicil in. Gentil vangt een en ander op en besluit daaruit dat Odilon zijn testament aan het opstellen is. Hij alarmeert meteen Jeanne. Weet zij al dat Odilon nog maar enkele weken te leven heeft?
 • 6. Heibel

  De zoon van de schepen van personeelszaken is op zoek naar een studentenkamer. Jef ziet daar meteen een gouden kans in: als Jeanne die jongen een kamer geeft, kan hij glijdende werkuren krijgen. Hugo en Lukas moeten dan maar samenhokken op één kamer.
 • 7. Verkeerd

  Hugo loopt op wolkjes. Hij heeft bijna het meisje van zijn dromen aan de haak geslagen. Om er zeker van te zijn dat Jeanne geen roet in het eten zal gooien, veinst hij enkel geïnteresseerd te zijn in jongens.
 • 8. De snoeptaart

  Jeanne is op zoek naar een bijverdienste. Zo komt ze op het idee om snoeptaarten te maken. Jef vindt dat maar niks. Tot hij ontdekt dat Jeanne zo wordt opgeslorpt door die nieuwe bezigheden dat hij ongemerkt kan gaan vissen.
 • 9. Rijles

  Mimi is voor de zoveelste keer gebuisd voor haar theoretisch rijexamen. Ze wil niet dat Jeanne dit te weten komt. Ze vraagt Lukas om haar bijlessen te geven. Gentil krijgt weet van het hele gedoe.
 • 10. Toverdrank

  Jef mag van Jeanne niet naar de vrijgezellenavond van een collega. Die heeft namelijk een nogal kwalijke reputatie. Lukas weet raad. Hij bezorgt Jeanne een geheim drankje. Volgens Lukas zal Jef daar heel rustig van worden. Maar als Jef 's nachts thuis komt blijkt hij de bh van een stripteaseuse mee te hebben.
 • 11. Swami

  Brigitte geraakt helemaal in de ban van de wijsheden van de Oosterse goeroe Swami. Die predikt vrede en verdraagzaamheid. Als Jef verneemt dat hij de leefkamer moet behangen, bekeert hij zich meteen tot de leer van Swami.
 • 12. Truus

  Wanneer Jeanne een roze, geparfumeerde brief in de jas van Odilon vindt, is ze ervan overtuigd dat hij een lief heeft. Jef trekt het zich niet aan. Hij denkt dat Odilon in het geniep snookerlessen volgt.
 • 13. Heldendaad

  Jef heeft een pint te veel gedronken en is in de Dijle gesukkeld. Dat kan hij onmogelijk aan Jeanne vertellen. Hij verzint dan maar het aandoenlijke verhaal van een arme oude man, wiens hondje in het water was gesukkeld. En hij heeft het hondje natuurlijk gered. Jeanne trapt erin. En Brigitte roept Jef uit tot een echte volksheld.
 • 14. Boetseerklas

  Jeanne volgt een cursus boetseren. Een natuurtalent kan je haar bezwaarlijk noemen. Jef zou nochtans graag hebben dat Jeanne naar de cursus blijft gaan. Die avonden heeft hij namelijk vrij spel. Daarom haalt hij er een kunstkenner bij. Die zal bewijzen dat Jeanne bulkt van het talent.
 • 15. Het etentje

  Tineke beweert bij hoog en bij laag dat ze zonder moeite iemand vindt die haar op een etentje in een restaurant trakteert. Maar dat blijkt toch moeilijker dan ze had verwacht. Uiteindelijk moet ze zelfs Odilon inschakelen om haar slag thuis te halen.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers