De kotmadam

De kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

17 afleveringen

 • 1. Opa Gust

  Koen heeft een opa en die heeft van Koens moeke een reisje naar Lourdes cadeau gekregen. Maar opa ziet zo'n reisje met een stelletje kwezels helemaal niet zitten. Hij stapt in Leuven van de bus en besluit bij zijn kleinzoon onder te duiken. Jef en Jeanne hebben naast een belangrijke erfenis gegrepen en Jeanne heeft dan ook geen goed woord over voor de overledene.
 • 2. Jef maakt het bont

  Sam en enkele vrienden voeren een harde actie tegen het dragen van bontjassen. Jef vindt dat allemaal best, zolang ze hem maar laten vissen. Hij neemt zelfs stiekem zijn laatste verlofdagen op voor een vistornooi, hoe kon hij nu weten dat Jeanne nog een weekje op vakantie wou? Jeanne is echter niet van plan zich met een kluitje in het riet te laten sturen.
 • 3. Pietje

  Odilon is volledig van de kaart: zijn kanariepietje is doodziek. Jeanne stelt voor om tijdens Odilons werkuren voor het arme vogeltje te zorgen. Maar Jef blijkt allergisch aan het beestje en Annemieke vraagt uitgerekend op dit moment of Koen een nachtje op haar kat wil passen.
 • 4. De prins komt

  Het koningspaar bezoekt de stad Leuven. Sam vindt het een uitgelezen gelegenheid om te protesteren tegen dierenproeven. Jo daarentegen vindt dit eerder een aanleiding voor een goeie studentengrap. En wat is er onschuldiger dan Koens assistent wijs te maken dat de kroonprins in eigen persoon het studentenkot komt bezoeken? Spijtig genoeg krijgt Jeanne weet van dit hoge bezoek.
 • 5. Krampen

  Jef zit te smullen van zelfgeplukte boschampignons. Odilon heeft heel veel honger, maar heeft niet veel vertrouwen in de eetbaarheid van de paddenstoelen. Ook de studenten hebben honger, maar Jeanne heeft haar handen vol met een boze madame Hulpiau die klaagt omdat Jeanne vervallen wafels verkoopt.
 • 6. Reünie

  Jeanne is zichzelf een beetje te buiten gegaan op een klasreünie. Ze heeft haar ex-klasgenoten verteld dat ze in een herenhuis woont met vast huispersoneel en dat Jef een succesvol tuinarchitect is. Maar wie had kunnen denken dat een van Jeannes klasgenoten Jef zou vragen om voor haar een tuinontwerp te maken? Sam en Betty besluiten dat het in ieders belang is dat Ria zich een lief aanschaft.
 • 8. Gouden Hand

  Jeanne kreeg van haar snoepleverancier een dagje casino cadeau. Ze komt niet enkel aangeschoten terug thuis, ze heeft ook gewonnen. Volgens Odilon heeft Jeanne een gouden hand. Zoiets geloven Jef en de studenten natuurlijk niet. Of toch wel? Eén ding is zeker, niemand heeft nog oog voor Sam die op punt staat te verhuizen.
 • 9. Pim

  Odilon heeft een weekverblijf in een bungalowpark gewonnen voor hem en zijn gezin. Jeanne vindt het een verspilling om Odilon op zijn eentje te laten vertrekken en wil voor een gezin zorgen. Misschien wil Pim ook wel mee, die nieuwe schatrijke kotstudente, die met ongeduld verwacht wordt.
 • 10. Graffiti

  Op een ochtend staat de winkelruit vol graffiti. Jeanne is niet van plan om zich hier bij neer te leggen en dus moet Jef de volgende nacht de wacht houden. Een nog groter raadsel is de plotse gedaanteverwisseling van Ria: ze is lief, attent en behulpzaam... men zou voor minder ongerust worden.
 • 12. Video

  Jeanne heeft aan iedereen verteld dat ze zich een mooie superdeluxe video gaat aanschaffen. Maar Jef is niet van plan om daar veel geld aan uit te geven als hij net zo goed via Odilon aan een heel goedkope video kan geraken. Een video is een video, of niet soms?
 • 13. Babyfoon

  Jeannes verjaardag nadert. Nieuwsgierig als ze is, probeert ze te weten te komen welke verrassingen er zoal gepland worden.
 • 14. Huur

  Omdat Jef niet van plan is om voor Jeannes dure schoonheidsbehandelingen te gaan bijklussen ziet Jeanne maar één oplossing. De huurprijs van de studentenkamers moet omhoog. Dit betekent echter oorlog! Dat kan enkel nog erger worden als Odilon zich geroepen voelt om te gaan onderhandelen tussen de strijdende partijen.
 • 15. Huis te koop

  Het nieuwe academiejaar begint en Jeanne kan niet wachten tot de studenten terugkomen. Na een deugddoende vakantie ziet Jef op tegen het extra werk dat de kamerverhuur met zich meebrengt. In een moment van zwakte vertrouwt hij Odilon toe dat voor zijn part heel het boeltje verkocht zou mogen worden. Odilon neemt de koe bij de horens en spreekt een makelaar aan.
 • 16. Ma's minnaar

  Jeanne hoort via via dat haar moeder een minnaar heeft. Jeanne denkt dat de man enkel slechte bedoelingen heeft en wanneer ze enige tijd later hoort dat haar moeder in het ziekenhuis ligt, is Jeanne vastbesloten om de valsaard te ontmaskeren. Lus moet voor enkele dagen op de wurgslang van een vriend letten.
 • 17. Drugs

  Lus meent dat niemand ooit moeite heeft gedaan om Ria te integreren in het studentenleven. Geen probleem volgens de studenten, daar valt wel een mouw aan te passen! Ria is ervan overtuigd dat haar medestudenten bezweken zijn voor de verleidingen van drugs. Jeanne is in alle staten en belegt met Mimi en Ria een crisisvergadering.
 • 18. Dubbel

  Lus had beter moeten weten: een bloedmooie tweeling voorstellen aan Dieter en Jo, dat is vragen om problemen. Problemen die heel veel psychologisch inzicht van Jeanne zullen vragen en dat terwijl ze al haar psychologie nodig heeft voor de kletterende ruzie tussen Jef en Odilon.
 • 19. Dakloos

  Het is ijskoud. Een bedelaar komt langs en wil wat karton meepakken dat tussen het huisvuil staat. Jeannes hart breekt. Ze roept de man binnen en geeft hem onderdak. De bedelaar neemt Jefs plaats in aan tafel, drinkt zijn pint en zit op zijn plaats voor tv. Jef zal Jeanne op een subtiele wijze moeten duidelijk maken dat hij zich niet laat verdringen.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 17%
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 17%
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers