De Klas

De Klas

Een inkijk in de wereld van een groep zestienjarigen.

Afleveringen

8 afleveringen

Danira was als tiener al fel bezig met flirten, daten en jongens kussen. Ze vraagt zich af of de sociale media de spelregels van de tienerliefde sterk hebben veranderd. En ze onthult ook het geheim van een perfecte kus.
Net als bij zijn eigen tienerkinderen vraagt Tom zich in de klas af hoeveel zakgeld eigenlijk nodig is. Vinden de leerlingen de ongelijke verdeling van rijkdom onrechtvaardig? Is rijk worden een levensdoel op zich of maakt geld niet gelukkig?
In zijn schooltijd was Otto-Jan als 'Hollander' meestal de enige immigrant. Met zijn leerlingen staat hij stil bij de voordelen en moeilijkheden van de hedendaagse multiculturele klas.
Geen wetenschapsdomein zo spannend en snel evoluerend als de menselijke genetica. Lieven start in de klas alvast het noodzakelijke maatschappelijke en ethische debat over de maakbare mens.
In het echte leven loopt hij er liefst zo snel mogelijk van weg, maar in zijn films schuwt hij het geweld dan weer niet. Is de leefwereld van jongeren harder en gewelddadiger geworden dan in Eriks jeugd?
Als jonge actrice merkte Maaike al snel dat zij anders werd beoordeeld en vergoed dan haar mannelijke collega's. Hoe kijken de jongeren nu naar de rollenpatronen en de (on)gelijkheid tussen meisjes en jongens?
Humor was voor Philippe al van jongs af aan heel belangrijk. Wat denken jongeren over humor? Is grappig zijn iets wat je kan leren? Wanneer is iets grappig en wanneer niet meer? En is humor een grote troef in het leven?
Je kiest niet in welk gezin je opgroeit, maar een deel van wie je bent krijg je wel mee van thuis. Zijn de meeste jongeren blij met hun familie en met wat ze mogen? En welk gezinsleven dromen ze voor zichzelf later?

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers