De Familie Backeljau

De Familie Backeljau

In de Antwerpse wijk luchtbal leeft de prettig gestoorde en licht asociale familie Backeljau.

11 afleveringen

 • 1. Janine Forever

  Franky's eerste single flopt. De heren zijn depressief, maar Maria wil haar weekend met Cois en Lionel in een subtropisch zwemparadijs niet laten verpesten. Janineke krijgt ruzie met haar pa omdat hij zich als sponsor terugtrekt. Ze loopt van huis weg en hoopt het weekend bij Franky te kunnen doorbrengen.
 • 2. Een familiebedrijf

  Jean Van Craenbroeck, Cois' ploegbaas, wordt ontslagen. Dit is jammer voor de man, maar prima voor Cois die nu zelf ploegbaas wordt. Dat scheelt flink wat op de bankrekening en dat kunnen de Backeljaus best gebruiken. Zeker wanneer de Bomma met haar crossmotor de trap in splinters rijdt. Jean Van Craenbroeck, die nu in trappen doet, hoopt op een eerste opdracht.
 • 3. De runensteen

  Na recente verbouwingen reageert de waterleiding ten huize Backeljau uiterst vreemd. Er blijkt iets niet in orde met de beerput. Cois en Franky zetten zich aan het graven en stoten op een gigantische steen. Maria is niet te spreken over de rommelige toestand, maar de Bomma is erg onder de indruk. Ze spreekt zelfs van een uiterst belangrijke, archeologische vondst.
 • 4. Het alarmnet

  Volgens de krant voelt de burger zich onveilig op straat. Marcels moeder weet er alles van: ze werd aan de geldautomaat bedreigd met een pistool. Maar de Bomma had het niet kwaad bedoeld. Haar geduld raakte gewoon een beetje op en bovendien was het maar een alarmpistool.
 • 5. Keizacht

  De strijd tussen de Backeljau's en de familie van Janine bereikt een hoogtepunt en wordt uitgevochten met bakstenen. De Jeans sluiten vrede en de Bomma wordt verkozen tot bendeleider van 'M.C. 't Half Kieken'. Hun eerste activiteit is een even brutale als efficiƫnte huis-aan-huisverkoop van diverse Backeljau-singles.
 • Cois heeft de grote baas van Megabeton kunnen strikken voor een etentje ten huize Backeljau. Hier hangt een vette promotie in de lucht. Het moet een onvergetelijke avond worden. En dat wordt het ook, alleen verloopt niet alles geheel volgens plan.
 • 7. Betonhoofd

  Cois vertrekt doodvermoeid naar zijn werk. De rest van de familie geniet met volle teugen van de eerste zonnige dag van het jaar. Zo ook buurman Marcel. Hij ontdekt Janine die een zonnebad neemt op de koer. Marcel kan het gluren niet laten en geraakt wat over zijn toeren. Janine krijgt zowaar een hijgtelefoon.
 • 8. Plaatselijk doof

  Cois vertrekt met panische angst naar het ziekenhuis voor de operatie aan zijn oren en krijgt er meteen slaande ruzie met zijn kamergenoot over het gebruik van de afstandsbediening. Gelukkig klikt het nogal goed tussen Cois en de sexy verpleegster Wendy.
 • 9. De man van uw dromen

  De Bomma is op zoek naar de man van haar dromen. Ze heeft een indrukwekkende contactadvertentie geplaatst en verwacht een massa reacties. De eerste die reageert is een zekere Renaat, en hij blijkt meteen de ware.
 • 10. Luchtbal rock

  Cois is niet te spreken over 'Luchtbal Rock', het plaatselijke muziekfestival dat duizenden popliefhebbers belooft aan te trekken. Agent Sabrina is in haar nopjes. Duizenden bezoekers betekent duizenden parkeerboetes. Sinds ze een vaste vriend heeft, krijgt de Bomma hoe langer hoe meer problemen binnen haar popgroep 'De Grijze Plaag'.
 • Tijdens een vliegmeeting wordt een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog gestolen. De Backeljaus kunnen hun oren niet geloven tot de Bomma een mislukte noodlanding maakt met een Messerschmitt in de tuin van buurman Marcel. Marcel is in alle staten. In het wrak ontdekt Franky een echte handgranaat. Daar is niets gevaarlijks aan, beweert hij.

€11,95 /mnd of

€129,95 /jaar Bespaar meer dan 1 maand
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers