De Familie Backeljau

De Familie Backeljau

In de Antwerpse wijk luchtbal leeft de prettig gestoorde en licht asociale familie Backeljau.

16 afleveringen

 • 1. DE EERSTE AFLEVERING

  Het staat in de krant en dus zal het wel waar zijn: 'de familie Backeljau komt op tv'. Cois Backeljau kan er hoegenaamd niet mee lachen. Hij weigert het spelletje mee te spelen, want hij is absoluut niet geïnteresseerd in een televisiecarrière. Sabrina slaagt erin de aandacht af te leiden door toevallig aan te kondigen dat ze die avond zal koken.
 • 2. ALLES VOOR DE SPORT

  F.C. Superbeton, de zaalvoetbalploeg van 'Magic Maria' Backeljau, moet tegen K.V. Ferrometal spelen. Reden genoeg om de voetbaluniformen iets vrouwelijker te maken. De mannen vragen zich af wat het verschil is tussen zaalvoetbal en een modeshow. Cois belooft onmiddellijk te stoppen met roken als Superbeton de finale haalt.
 • Blacky heeft volgens bomma Thérèse weer verschrikkelijk veel last van een droge keel. De politie ondervraagt Thérèse over een winkeldiefstal en gelooft geen woord van haar verhaal. Bomma belandt achter de tralies. De rust en afzondering inspireren haar en ze ontpopt zich als een heuse schrijfster.
 • 4. EEN CRIMINELE ACTIE

  Er gaat geen dag voorbij of de Backeljaus maken het leven van hun buurman Marcel De Neut zuur. Vanavond is de maat vol. Als Cois niet naar rede wil luisteren, dan gaat hij over tot de grove middelen. De familie Backeljau heeft echter andere zorgen, want onbekenden hebben hun geliefd huisdier ontvoerd. Vol spanning wachten ze op een teken van de daders.
 • - Dit programma wordt aangeboden zoals het oorspronkelijk is gemaakt maar kan verouderde culturele opvattingen bevatten - Cois Backeljau heeft zijn ware talent ontdekt. Hij kreeg een rol bij 'Kunst na het Metsen', de amateur-toneelgroep van zijn bedrijf.
 • 6. MOBIELE MENSEN

  Sabrina is jarig en dat moet gevierd worden. Haar verlanglijstje is echter allesbehalve bescheiden te noemen. Een meisje wordt dan ook maar één keer twintig jaar. Na Sabrina's theoretisch rijexamen volgt de praktische proef. De rijlessen zijn voor papa Cois een ware beproeving.
 • 7. DE NIEUWE VADERS

  Over het vaderschap is bij de Backeljaus het laatste woord nog niet gezegd. Wanneer Johnny en Marina de Duitse lotto winnen, krijgt Cois de kans om te bewijzen hoe handig hij is met kinderen. Dempsy blijkt een wolk van een baby te zijn, netjes aan huis afgeleverd, maar jammer genoeg zonder gebruiksaanwijzing.
 • Cois is in een prima bui tot hij zijn belastingbrief onder ogen krijgt. Ook voor Maria en Sabrina betekent dit een streep door hun rekening. Ze hadden net zo'n leuke, sexy lingerie in een etalage gezien, die dan nog zo goed als gratis is. Cois, die zich terugtrekt in zijn knutselhok, is niet om aan te spreken.
 • 9. PIZZA-TIME

  Het lijkt wel of in het gezin Backeljau iedereen ruzie heeft met elkaar. Volgens Thérèse komt het omdat iedereen zich verveelt: de tv is namelijk stuk. Maria ziet maar één oplossing: een kind in huis halen. Er zit niets anders op dan haar zus Carla te bellen en Cois' petekind van vijf jaar, Lionel, uit te nodigen voor het weekend.
 • 10. RECESSIE

  Sabrina is ontslagen, al wist de rest van de familie niet eens dat ze werk gevonden had. Blijkbaar was ze niet erg goed als serveerster in het ijssalon van Marie-Jeanne. Maria probeert haar nog een spoedcursus te geven, maar het draait allemaal op niets uit.
 • Het jachtseizoen is geopend. Cois en Franky maken er een wildfestijn van. Thérèse ziet zo'n laffe slachtpartij helemaal niet zitten en protesteert. Niet alleen binnenshuis maar ook bij de wijkagenten. Sabrina die vol goede moed aan haar eerste werkdag begint, wordt op het politiebureau al meteen met haar familie geconfronteerd.
 • 12. Miljaar!

  Door de vergeetachtigheid van Blacky ligt er een stapel onbetaalde facturen op Cois Backeljau te wachten. De deurwaarder heeft weinig begrip voor de situatie en dreigt ermee de hele inboedel te komen buitenhalen.
 • 13. De dertiende

  Op vrijdag de dertiende gaan skiën op borstels is om problemen vragen. De Moesjnamoeri-Visjna Hoeniw-Mahal-Prahati weet er alles van. Zijn aanhangers hadden ook beter een andere dag uitgekozen om bij de familie Backeljau aan te bellen. Thérèse, die op het punt staat om naar de Indianen te vertrekken, kan wel wat extra mankracht gebruiken.
 • 14. Franse kaas

  Cois moet uit de krant vernemen dat de familie Backeljau weldra te zien zal zijn in een reclamespotje voor Franse kaas. De andere familieleden hebben al volop gerepeteerd. Franky volgt zelfs een avondcursus Frans en er wordt vol verwachting uitgekeken naar het bezoek van een Franse student Nederlands.
 • Buurman Marcel haalt de kranten als 'duivenmelker van het jaar'. Hij doet nogal scherpe uitspraken in de pers over de Backeljau's en dat pikken zij niet. Zeker niet van een onnozel buurmanneke dat zijn prijsvliegers drogeert met amfetamines. Marcels amfetamines hebben op de bomma een bijzondere uitwerking: zij heeft te veel energie. Het duurt niet lang of de politie moet er zelfs aan te pas komen.
 • 16. Frank Backy

  Eddy Lombroso van café 'De Vuile Hoek' doet het goed als zanger. En wat een cafézoon kan, dat kan Franky Backeljau ongetwijfeld beter, zeker met Cois als manager en Frituur Het Half Kieken als sponsor. De bomma levert muziek en muzikanten aan en de zesjarige Lionel schrijft Franky's teksten. Nog meer goed nieuws komt er van Sabrina. Zij kan met Antonio voor een tijdje naar Florida.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 2 maanden
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers