Cordon

Cordon

In 'Cordon' wordt een Antwerpse wijk hermetisch afgesloten van de rest van de wereld na de ontdekking van een uiterst besmettelijk en dodelijk virus.

Afleveringen

10 afleveringen

Aflevering 1

Wanneer in het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen, een besmetting wordt vastgesteld, neemt directeur Cannaerts geen enkel risico: hij laat de buurt voor 48 uur afsluiten. Dat is pech voor juf Katja, die er net op dat moment met haar klasje op schooluitstap is. Maar dit is ook slecht nieuws voor Jana, die net op het punt stond te verhuizen.

Aflevering 2

De bewaking van het Cordon verloopt voor commissaris Lex Faes zonder veel incidenten. De mensen die gedurende 48 uur vastzitten, reageren op zijn Belgisch: plantrekken en foeteren op de overheid. Jana's collega's bouwen zelfs een feestje.

Aflevering 3

Het cordon is verlengd met 72 uur. Al na drie dagen beginnen bepaalde voedingsproducten schaars te worden. Lex coördineert een voedselbedeling aan de sluiscontainer, en daar blijkt hoe weinig er nodig is om de situatie te laten exploderen. In het NIIZA maakt juf Katja zich zorgen om de symptomen van een van haar kinderen. Journalist Gryspeerts vermoedt dat de overheid iets verzwijgt.

Aflevering 4

Juf Katja is kapot van de dood van een leerling en zoekt steun bij Jokke. Bij de rellen tijdens de voedselbedeling zijn er heel wat mensen besmet geraakt. Het NIIZA kan de toevloed moeilijk aan. Voor de bewaking van het cordon krijgt Lex versterking van het leger. Jana moet van haar hart een steen maken wanneer een collega onverantwoorde risico's neemt.

Aflevering 5

Lex verijdelt enkele ontsnappingspogingen die van buiten uit gestuurd worden. Daarop besluit Lommers om het gms- en internetverkeer lam te leggen. Jokke merkt dat enkele criminelen de voedselbedeling overnemen, maar kan er niets tegen beginnen. Gryspeerts blogt dat het virus mogelijk werd verspreid als terreurdaad.

Aflevering 6

De terreurtheorie leidt tot rellen wanneer Afghanen worden geviseerd. Gryspeerts kan Lex ervan overtuigen dat de overheid zaken verzwijgt en achtergehouden bewakingsbeelden lijken dat te bevestigen. Op straat worden zowel Jana als Bert aangevallen door losgeslagen krapuul.

Aflevering 7

Op Jana's kantoor wordt de sfeer grimmig: Jana en Sam willen absoluut weg. Lex vindt sporen van een ontsnappingspoging. Als daardoor ook het crisiscentrum in alarmfase gaat, krijgt Lommers het erg benauwd. Ondertussen wordt Gryspeerts bedreigd in zijn speurtocht naar de oorzaak van de besmetting. Juf Katja is bij het incident met de bus besmet geraakt.

Aflevering 8

Jokke heeft het gehad met het NIIZA en vertrekt. Lex wil weten wat Lommers verbergt en breekt in in haar bureau. Wat hij daar vindt over het cordon is zo explosief dat Gryspeerts het niet zomaar durft te publiceren. Jokke stuurt de hoogzwangere Ineke naar Jana's veilige labo. Inekes ruige vrienden gaan mee maar die hebben heel andere plannen met het labo.

Aflevering 9

Na de brutale raid op het lab wil Jana maar één ding: weg. Ook Ineke, die net bevallen is, wil haar baby zo snel mogelijk buiten het cordon. En dan biedt zich plots een kans aan. Lex en Gryspeerts krijgen bevestiging dat Lommers en Cannaerts liegen over het cordon. Maar Lommers slaat terug. Jokke helpt Lien om haar broer Tyl op te sporen.

Aflevering 10

Totaal ontmoedigd laat Jana zich meeslepen in een ontsnappingspoging. In het NIIZA gaat Jokke tot het uiterste om de waarheid over het virus te achterhalen. Lex en Nald ontdekken een gat in het cordon en gaan het dichten. Wat ze daarbij vinden, wordt voor Lex het moeilijkste moment uit zijn leven.

Anderen bekeken ook

Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit*
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers