Code 37

Code 37

Hannah Maes koos bewust voor de harde realiteit van alles wat in ons strafwetboek onder Code 37 valt: zedenfeiten. Ze leidt de Gentse zedensectie met harde hand terwijl ze haar eigen trauma verwerkt.

Afleveringen

13 afleveringen

 • 1. Slaap zacht

  Hannah Maes en haar team van de zedenrecherche worden opgeroepen voor een merkwaardige aanrandingszaak. De 74-jarige Magda Reyniers werd het slachtoffer van een gemaskerde verkrachter, die rode rozen in de slaapkamer achterliet. In vol onderzoek krijgt Hannah de dienst Intern Toezicht op haar dak. Ze verdenken haar er nog steeds van een verboden privéonderzoek te voeren.
 • 2. Black Diamond

  De 48-jarige zakenman Leo Vervliet wordt zwaar toegetakeld in een kamer van het Marriott Hotel. Wanneer blijkt dat Leo contact zocht met een escortebureau, worden Hannah en haar team erbij gehaald. Het spoor leidt naar prostituee Kitty, die een crimineel verleden heeft. Heel wat getuigen worden verhoord, maar het team lijkt op een dood spoor te zitten.
 • 3. Tweede Kans

  Via hun Amsterdamse collega's krijgen Hannah Maes en haar team een foto doorgestuurd van een mishandelde Gentse jongen. Ze komen al snel uit bij de 14-jarige David Verhaeghe, die gepest wordt op school en alleen woont met zijn vader Stefaan. De hoofdvraag blijft wie de foto van de jongen heeft genomen en vooral wie hem zo heeft toegetakeld. Vader Stefaan blijkt een gewelddadig verleden te hebben.
 • 4. Fair Trade

  Het team van de zedenrecherche wordt opgeroepen voor een schijnbaar onschuldige zaak. De 15-jarige Celeste Wilders lijkt het slachtoffer te zijn van een stalker die haar pakketjes met pikante lingerie opstuurt. Moeder Anne-Sophie is in alle staten en verdenkt meteen haar buurman Pascal Cardinaels, die na de verkoop van zijn bedrijf zijn leven in het teken van de bescherming van het milieu stelde.
 • 5. El Paradiso

  Terwijl speurders het lijk van Franco Fedrigo ontdekken, krijgt het team van de zedenrecherche een noodoproep binnen vanuit bordeel El Paradiso. De Kosovaarse prostituee Nadia is er van de trap gevallen. De vrouw ligt in een diepe coma en kan Hannah en haar team niet vertellen wat er precies is gebeurd. De hoofdvraag blijft of het slachtoffer werd geduwd of domweg struikelde.
 • 6. In de cel

  Hannah begint aan een gevaarlijke undercoveropdracht in de Gentse gevangenis. Ze onderzoekt er een reeks lesbische verkrachtingen. Geen enkel slachtoffer durft immers mee te werken aan het onderzoek. Hannah beseft dat ze maar beter ogen op haar rug kan hebben. Ze krijgt het aan de stok met Cisca Robrechts, die veroordeeld werd voor moord.
 • 7. Razernij

  Hannah en haar team onderzoeken een reeks misdaden waarbij de slachtoffers thuis genadeloos werden neergeslagen en verkracht. Hoewel slachtoffer Nathalie Van Espen de sectie Zeden op het goeie spoor probeert te zetten, verloopt het onderzoek moeizaam. In de pers wordt al snel het verband met de serieverkrachter van Brussel gelegd.
 • 8. Gekraakt

  Twee tieners zijn in een kraakpand in Gent getuige van een geval van wurgseks, waarbij de jonge junkie Jane het leven laat. De jongens filmden het gebeuren en alarmeren Hannah Maes en haar team van de zedensectie. Bob en Charles vermoeden dat de dader nog meer slachtoffers maakte en dat hij de beelden van de moorden voor zogenaamde snuffmovies gebruikt.
 • 9. Carwash

  Een aantal kassiersters dient een klacht in nadat ze op de parking van een Gentse supermarkt werden lastiggevallen. Ze werden verplicht om de carwash binnen te rijden en onder bedreiging van een mes toe te kijken hoe de dader zichzelf bevredigde. Als blijkt dat Kevin aan de persoonsbeschrijving voldoet en heel wat sporen naar hem leiden, zet commissaris Vermaelen hem tijdelijk op non-actief.
 • 10. Edge Play

  Hannah, Bob, Charles en Kevin worden opgeroepen voor een geval van geweldpleging in sm-club Sub Space. Eigenares Sonja Ramaekers is er overvallen en mishandeld. Sonja, die een kennis van Bob blijkt te zijn, staat gekend als de strengste meesteres in de streek. Haar man Yves verdenkt hun portier Alek Dewulf ervan de feiten te hebben gepleegd, maar de man ontkent alles.
 • 11. Buren

  Het team wordt opgeroepen nadat de veertienjarige Pieter een zelfmoordpoging heeft ondernomen. Guy Terlingen, zijn leider bij de jeugdbeweging, vertelt dat Pieter seksueel werd misbruikt en dat dit waarschijnlijk de aanleiding voor zijn wanhoopsdaad is. Hannah sluit niets uit en ze onderzoekt ook een spoor dat leidt naar Jef Denolf, een uitgetreden priester met een verleden van kindermisbruik.
 • 12. De Oase 1/2

  De 20-jarige Elke Verbiest is het slachtoffer van een gruwelijke groepsverkrachting en wordt daarna voor dood achtergelaten. Hannah en haar team zetten alles op alles om de zaak op te helderen en komen op het spoor van instelling De Oase en oprichter Jules Uitdenhouwe. Wanneer Hannah en Bob in de instelling een kijkje gaan nemen, lopen ze er ook Vicky Renders tegen het lijf.
 • 13. De Oase 2/2

  Hannah blijft verwoed op zoek naar de verkrachter van de comateuze Elke én de moordenaar van Vicky. Het team onderzoekt het verband tussen het leegstaand pand en het huis waar Vicky werd vermoord. Wanneer het spoor hen opnieuw naar De Oase leidt, besluit de zedensectie een huiszoeking te organiseren. Christine die al lange tijd in de instelling verblijft, tipt het team over de kelder van De Oase.

€11,95 /mnd of

€119,45 /jaar Bespaar 17%
Beschikbaar Exclusieve Vlaamse topreeksen
Beschikbaar Internationale topseries, incl. alles van HBO
Beschikbaar Een uitgebreide catalogus Vlaamse series en films
Beschikbaar Uren kijkplezier voor kinderen en tieners
Beschikbaar Download je favorieten en kijk makkelijk offline
Beschikbaar Voeg tot 5 persoonlijke profielen toe
Beschikbaar Film- en serietips op maat
Beschikbaar Geen reclame
Beschikbaar HD-kwaliteit**

€19,95 /mnd of

€ 199,45 /jaar Bespaar 17%
Beschikbaar Alles van Streamz
Beschikbaar Recente blockbusters die je moet gezien hebben
Beschikbaar Cinemaparels van de grootste filmmakers